Jeugdige spring­ruiters uit hele wereld komen naar Veeningen

Share
  • 18 mei 2024 21:14

door: Fred Lubbers, 18 mei 2024 21:14
Veeningen
stegen.net | persbericht
foto: Jeroen Spoolder

Met een deel­nemers­veld uit maar liefst 24 landen gaat Veeningen zich op­maken voor een groot concours hippique voor jeugd­ruiters. Het evene­ment is van 29 mei tot en met 2 juni.

Vanuit bijvoorbeeld China, Japan, Hongarije, maar ook uit de ‘grote’ paardensportnaties als Duitsland, Engeland, België, Frankrijk en natuurlijk Nederland komen ruiters en amazones naar Veeningen. Officiële landenwedstrijden (Nation Cup) voor Young Riders, Juniors, Ponies, Children, staan centraal. Ook de Grand Prix-wedstrijden zijn voor de individuele deelnemers van groot belang.

Hoewel de inschrijvingstermijn nog loopt, is nu al zeker dat onder degene die in actie komen, zich regerend Europees kampioen Children, Clémentine Lux (België) bevindt. Vanuit Duitsland is de talentvolle Brianne Beerbaum, dochter van de bekende wereldtoppers Markus Beerbaum en Meredith Michaels-Beerbaum, actief en onder de Nederlandse deelnemers bevindt zich Yannick Janssen-Van Grunsven, zoon van Anky van Grunsven en Sjef Janssen.

Daarnaast komen alle regerend Nederlands jeugdkampioenen in de ring: Siebe Leemans (Oost West en Middelbeers) bij de Young Riders, Thijmen Vos (Wierden) bij de Junioren en Liv Linssen (Kessel) bij de Children.

Thijmen Vos, hier met met I ‘ve got the Key, is één van de deelnemers. (archief)

Ook uit het gebied rondom Veeningen komen deelnemers in actie. Bijvoorbeeld dochter Nina van Marc Houtzager en Julia Kayser. Ook Wesley de Boer uit Nieuwleusen bevindt zich onder de deelnemers en hij kan hoge ogen gooien in de individuele Grand Prix op zondag 2 juni.

Groot belang

Voor de bondscoaches die de Nederlandse jeugdselecties begeleiden zijn de wedstrijden in Veeningen van groot belang, omdat mede naar aanleiding van de prestaties in Veeningen de afvaardiging naar het Europees Kampioenschap voor de jeugd wordt samengesteld. Dit EK wordt van 16 tot en met 21 juli gehouden in het Limburgse Kronenberg.

Voor de Nederlandse afvaardiging is het concours in Veeningen een van de belangrijke wedstrijden voorafgaand aan het EK. Mede daarom komt de gehele jeugdselectie van de Nederlandse hippische bond KNHS naar Veeningen. Bij de Young Riders zijn dat Fleur Holleman en Meike Zwartjens, bij de Junioren: Siebe Leemans en Nick Nanning, bij de Children Stella Heijligers en Liv Linssen en bij de ponyruiters Bethany Vos en Renske van Middendorp.


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: klik hier

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws