Markante paarden­man Arent Zoer (78) over­leden

Share
  • 11 juni 2024 23:24

door: Steven Stegen, 11 juni 2024 23:24
Echten
stegen.net

Arent Zoer is afge­lopen zon­dag over­leden. De mar­kante paarden­kenner is 78 jaar oud ge­worden. Hij wordt in be­sloten kring gecre­meerd.

Arent Zoer had een duidelijke eigen mening en visie, maar had bovenal een goed oog voor jong talent. Als geen ander scoutte hij jonge paarden op de vele concoursen die hij bezocht. Maar al te vaak sloot hij al op de wedstrijd deals en haalde hij talenten in de dop naar zijn stal in Echten.

Met zijn kinderen Jennie, Gina en Albert wist hij Stal Zoer ook in de sport naar grote hoogte te stuwen. Gina en Jennie gingen later hun eigen weg, maar zoon Albert bleef als ruiter naam maken, met onlangs nog de winst in de Grote Prijs van CH Eext.

Maar ook in de echt grote sport werd de naam Zoer een begrip, dankzij paarden als Olympic Wendela, Okidoki en Sam. Ook in de fokkerij liet Arent Zoer zijn sporen na, met bijvoorbeeld de hengst It’s Otto. Grote vrienden met het KWPN is hij nooit geworden.

Arent Zoer overleed afgelopen zondag 9 juni na een ziekbed en werd 78 jaar.