Steve Guerdat bevestigt repu­tatie op CSI Twente in Geesteren

Share
  • 28 juni 2024 23:49

door: Willem Pfeiffer, 28 juni 2024 23:49
Geesteren
stegen.net | persbericht

Regerend Europees kampioen Steve Guerdat be­vestigde vrij­dag­avond op het Equestrian Park Erve Maat­huis zijn repu­tatie. De Zwitser zette met Looping Luna (v. Lord Faunt­leroy) de eerste kwali­ficatie voor de Grote Prijs van Twente over 1,50 meter naar zijn hand.

Guerdat was een van de acht van de 87 deelnemers, die erin slaagde het selectieve parcours van de Duitser Stefan Schäfer zonder strafpunt te overbruggen. Als voorlaatste starter in de extra omloop van de rankingproef om de Roof Safety Systems Prijs bleek hij welgeteld 0,14 seconde rapper dan de Noorse amazone Victoria Gulliksen met haar vijftien jaar oude vosruin Equine Amerika Papa Roach.

,,Mijn merrie sprong goed in het zeker niet gemakkelijke basisparcours”, aldus een tevreden Guerdat na afloop. ,,In de barrage ging het zelfs nog beter. Ik heb haar nu iets meer dan een jaar en we hebben er best lang over gedaan voor we elkaar een beetje begrepen. Maar de laatste tijd gaat het steeds beter. We hebben samen ook al mooie rubrieken gewonnen in Fontainebleau en Windsor.”

Perfecte graspiste

Steve Guerdat, koos in de aanloop naar de Olympische Spelen van Parijs bewust voor een optreden in Twente. Daar loopt de elfjarige bruine Dynamix de Belheme (v. Grafton) de wat lichtere tour. ,,Het mooie van Geesteren is dat hier een perfecte graspiste ligt. In de Global Champions Tour is dat niet zelden een stuk minder het geval en draait het ook vaak vooral om de vips die er komen. Hier staat de paardensport nog centraal. Het was alweer tien jaar geleden dat ik hier voor het laatst heb gereden, het werd hoog tijd om hier weer eens naar toe te gaan.”

Jur Vrieling leverde met zijn eveneens in 2014 geboren bruine ruin Jourdain VDL (v. Zapatero) wel een tweede omloop zonder fouten af en belandde op de vierde plek.

CSI Twente Gerco Schröder
Gerco Schröder won met Galanda vrijdag het 1.45 bij CSI Twente.

In de barrage kon alleen lokaal favoriet Peter Olthof de Olympisch kampioen van 2012 en huidige nummer drie van de wereldranglijst nog van de troon stoten. De Langevener plaatste zich tot groot enthousiasme van de toeschouwers voor de tweede ronde, maar zag zijn dappere poging op de tienjarige merrie Juwel SFN v. Etoulon) niet met een foutloze rit beloond.

Olthof werd nu zevende, bijna twee seconden voor de Friese amazone Marriët Smit-Hoekstra, die met haar tien jaar oude bruin Duco Z (v. Dakar TN) eveneens een balk uit de beugels tikte. Sjoerd Kommers sloot met de elfjarige vosmerrie Impala d’Oase (v. Cadeau de Muze) de rij van het negental in de barrage als negende af met vijf strafpunten.

Zege Gerco Schröder

Gerco Schröder boekte in eigen gemeente een fraaie zege over 1,45 meter om de Horse & Country Prijs. Met zijn dertien jaar oude bruine merrie Galanda (v. Lexicon) was de Tubbergenaar 0.52 seconde sneller dan de Italiaan Gianni Govoni, die net als hij al eens de Grote Prijs van Twente op zijn naam schreef, met L’Alize Z.

Jur Vrieling legde met de negenjarige schimmelhengst Kannan Jr (v. Cornet Obolensky) beslag op een gedeelde vierde plaats. Thijmen Vos deed het ook vrijdag goed met de zevende positie op de achtjarige voshengst Lemmie van de Bisschop (v. Mylord Carthago). Lisa Broekert zat hem op de hielen met de elfjarige bruine merrie I Am Elrite (v. Harley).

Meike Zwartjens sterk

In de rubriek over 1,30 meter om de Kottink Groep waren er vanwege de grote deelname opnieuw twee groepen prijswinnaars. Meike Zwartjens mocht zich met de pas zesjarige vosmerrie Toberlina Tivoli Z (v. Twister de la Pomme) als eerste opstellen voor de huldiging in de tweede groep. Ze bleef Estelle Slingerland met de veertienjarige bruine ruin Fabulous (v. Harley) en Quinten ter Harmsel met de dertienjarige bruine ruin Geronimo EB (v. Carthino Z) voor. Lars Schröder completeerde de top vijf met de zevenjarige bruine hengst Mr. Vagabond (v. Vagabond de la Pomme).

In de eerste groep ging de Ier Darragh Kenny op Glamour du Chanu met de winst aan de haal. Yfke Priem klasseerde zich als derde met de negen jaar oude bruine ruin Kessel Hx (v. Cardento 933).

Uitslagen en startlijsten CSI Twente: klik hier


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: klik hier

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws