Robin Luurssen en Marjan Hooge vooraan bij dressuur CH Parkstad

Share
  • 22 september 2014 12:10

door: redactie, 22 september 2014 12:10

blokjeVEENDAM | STEGEN.NET
Het CH Parkstad Veendam bood bij de 15e editie een omvangrijk en goed bezet dressuurprogramma. In de ZZ-licht gingen Robin Luurssen (Bologna) en Drents kampioene Marjan Hooge (Jive) met de overwinningen aan de haal.

Blik op het dressuurveld in park Borgerswold in Veendam.

Blik op het dressuurveld in park Borgerswold in Veendam.

De hoogste score was voor Marjan Hooge en Jive. Zij wonnen de tweede proef, die gejureerd werd door Marlies Manting, met een totaal van 238 punten. Daarmee hield ze Robin Luurssen en haar vos Bologna op de tweede plaats, zij eindigden op 220 punten. In de eerste proef kreeg Luurssen de voorkeur van jurylid Lieneke Meursing. Ze beloonde het optreden van Robin Luurssen met 228 punten. Annemarie Tiktak eindigde als tweede met Wonder Lady. Voor Natascha Veen en de krachtig dravende Soulman was een derde en vierde plaats weggelegd.

Natascha Veen werd met Soulman derde en vierde in de ZZ-licht.

Natascha Veen werd met Soulman derde en vierde in de ZZ-licht.
STEVEN STEGEN

Marloes Oosterhof won een Z2-proef met Zilvia. Haar voorsprong was indrukwekkend, 230 punten tegen 216 voor de nummer twee, Tatjana Mulder met Codora V. In de andere proef werd Oosterhof gedeeld tweede met Mulder. Die proef kwam op naam van Zoë Schipper en Venice. De jonge amazone sleepte 228 punten in de wacht. In de tweede proef werd Schipper derde, waarmee het een succesvolle dag voor haar was.

In de Z1 waren er overwinningen voor Lisette Bloem met Zep (v. Parcival) en Daniëlle Versfeld met Olevus H. Verder presteerde Maaike Slootweg opvallend goed in deze klasse. Met Rona (v. Cabochon) wist ze twee proeven met overmacht te winnen. Slootweg behaalde scores van 215 en 211 punten.

[wppa type=”thumbs” album=”16″ size=”auto”]Any comment[/wppa]