Indoor Meppel nog zeker vijf jaar in Markthallen

Indoor Meppel nog zeker vijf jaar in Markthallen

26 oktober 2000 20:14 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

MEPPEL
Het internationale concours hippique van Meppel, dat van 10 tot en met 18 november de 67e editie beleeft, wordt zeker nog vijf jaar verreden in de karakteristieke Markthallen. Dit maakte voorzitter Jan Steenbergen gisteren bekend. ,,De gemeente en exploitant Worst hebben het achterstallig onderhoud aangepakt en niets staat ons evenement nog in de weg.’’

In het geruchtencircuit was het langdurige paardenfestijn door sommigen al afgeschreven. ,,Onzin’’, aldus Steenbergen, ,,maar het is wel zo dat we ons behoorlijk hebben moeten inspannen om het financieel rond te krijgen. Gelukkig hebben we er vooral veel kleine sponsoren bij gekregen. Ik heb liever tien sponsors van duizend gulden dan één van tienduizend.’’ Meppel werkt met een budget van ongeveer 350.000 gulden. De kosten van het evenement stijgen elk jaar.

Het programma is in grote lijnen identiek aan de voorgaande edities. Het concours begint met de B-ruiters en eindigt met de internationale deelnemers, die uit totaal elf landen komen. Nieuw is de finale van de Ssang Yong competitie voor Z-combinaties, die op vrijdagavond 17 november staat gepland. Alle rubrieken hebben één ding gemeen: binnen de korste keren zaten ze vol. ,,Twee dagen nadat het vraagprogramma officieel was gepubliceerd zaten we vol’’, aldus bestuurslid Jan Wildeboer. ,,Natuurlijk is het mooi dat de belangstelling zo groot is, maar we scheppen er weinig genoegen in om zo veel deelnemers nee te moeten verkopen.’’

Op de voorlopige internationale startlijst prijken de namen van onder andere Piet Raymakers, Beezie Madden, Jur Vrieling, Albert Zoer, Nathalie van der Mei en natuurlijk Harrie Smolders. De ruiter van Stal Heins zegevierde vorig jaar in de Grote Prijs, die toen teleurstellend verliep. Het bestuur heeft daarom het aantal kwalificaties verminderd, zodat de paarden op de slotavond frisser aan de start komen.
[Stegen.net] archief oktober 2000