Drents kampioenschap in Exloo van de baan

Drents kampioenschap in Exloo van de baan

30 januari 2001 19:30 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

EXLOO
De Drentse zomerkampioenschappen in augustus worden dit jaar onverwacht niet in Exloo gehouden. Dat heeft de Drentse Bond van LR en PC zaterdag besloten na een inspectie van de terreinen.

De Stichting Hippisch Centrum Exloo, onder voorzitterschap van Jan Bakker, heeft op een deel van de terreinen golfbanen aangelegd, zonder daarvan de zusterstichting Zomerkampioenschappen op de hoogte te stellen. Door de aanleg is er nu te weinig terrein beschikbaar. ,,We hadden als stichting Zomerkampioenschappen een goed contact met de Drentse Bond. Door toedoen van de stichting HCE kunnen we nu de kampioenschappen niet organiseren. We zijn voor een voldongen feit gesteld”, aldus een bepaald niet blije Cees van Wijngaarden, secretaris van de Stichting Zomerkampioenschappen.

Dierenarts Jan Bakker is zich van geen kwaad bewust. Volgens hem is er nog ruimte genoeg. Bakker zegt niet aanwezig te zijn geweest bij de inspectie, maar volgens Van Wijngaarden is dat een pertinente leugen. Het rommelt nog op meer fronten in Exloo: per 1 februari verlaat dressuuramazone Mirjam Kuiper het centrum en ook stappen de kantinebeheerders Jan en Henk Smid op.
[Stegen.net]