archief
contact
+31 6 53239630

VSN bereidt kort geding voor tegen minister

TULL EN ‘T WAAL
De club van paardenhandelaren VSN bereidt samen met een aantal springruiters een kort geding voor, waarin minister Brinkhorst wordt gevraagd een ontheffing te verlenen voor het vervoer van de springpaarden die zouden moeten deelnemen aan de finale van de wereldbeker in Götheborg.

Ook eisen ze een ontheffing om de ruim 100 handelspaarden die nu staan te wachten op transport naar het buitenland te mogen vervoeren, zo heeft vice-voorzitter Egbert Schep van de VSN maandagmiddag bevestigd. Het geding zal één dezer dagen dienen. Schep vindt het onbegrijpelijk dat de paardenwereld het vervoersverbod accepteert. ,,Want in de andere MKZ landen Engeland en Frankrijk mogen paarden wel worden vervoerd en gaat ook de export door. In Nederland echter niet. Er zijn al Amerikanen die daarom denken dat er hier iets nog veel ergers aan de gang is.”
[Stegen.net] archief april 2001

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share