Kamps en Luiten uitschieters in Veendam

Kamps en Luiten uitschieters in Veendam

9 juni 2002 17:28 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

VEENDAM
Gerda Kamps was zaterdag tijdens de tweede wedstrijd van de dressuurcompetitie de uitschieter. De amazone van de LR Oostermoer uit Gieten behaalde met haar paard Kilando 201 punten in de zwaarste rubriek.

Kamps bouwde in de tweede Z2-proef een royale voorsprong op en bleef Gail Coté zeven punten voor. Coté, lid van de Fivelruiters uit Appingedam, won wel de andere proef met haar paard Jede met 194 punten. Kamps moest daarin het hoofd buigen, maar het verschil bedroeg slechts twee punten. Margriet Bloem van de Goorechtruiters uit Hoogezand pakte in de beide proeven de derde plaats met Joyce.

In de Z1 sloeg Hilda Luiten een fraaie dubbelslag. De amazone van de LR Neta uit Winschoten zegevierde met Nelson in beide proeven. Luiten, die ook al tijdens de eerste wedstrijd schitterde, behaalde fraaie scores van 190 en zelfs 203 punten in de Z1. In de M2 zette Marian Mantjes van de LR Veendam het beste resultaat neer. Ze deed dat met Larinde.