Gerco Schröder herovert eerste plaats in tussenstand wereldbeker

  • 5 februari 2006 19:27
door: KNHS, 5 februari 2006 19:27

📌 Bordeaux
📝 KNHS | STEGEN.NET

Gerco Schröder heeft de leidende positie in de Europese afdeling van de wereldbeker heroverd. De ruiter uit Tubbergen eindigde zaterdagavond in Bordeaux als achtste met Eurocommerce Milano en dat leverde negen punten op.

Daarmee staat de ruiter uit Tubbergen met 61 punten weer aan kop, gevolgd door Beat Mändli.

Gerco Schröder had in de barrage de pech dat hij als eerste moest starten. Hij maakte in de haast om een goede tijd te zetten twee springfouten. De overwinning in Bordeaux ging naar de Italiaan Juan Carlos Garcia met Loro Piana Albin III, die in de barrage, waarvoor zich negen combinaties hadden geplaatst en vier ruiters foutloos bleven, bijna twee seconden sneller was dan de Zwitser Grégoire Oberson met Cartoflex Gazelle Beauval.

Snelste in deze barrage was de Franse combinatie Florian Angot met de hengst First de Launay. Angot was meer dan een volle seconde sneller dan Garcia, maar hij maakte wel een springfout. Meredith Michaels Beerbaum was met Shutterfly eveneens sneller dan de uiteindelijke winnaar, maar ook zij maakte een fout en werd zesde.

In Bordeaux was er een Russische verrassing in de persoon van Vladimir Beletskiy. Op de FEI wereldranglijst staat hij op een 708ste plaats en hij heeft sinds 2003 nog nooit een internationale wedstrijd weten te winnen. Sinds december vorig jaar reist deze Rus langs de concoursen in west Europa: Leipzig, Frankfurt en nu Bordeaux. Met zijn paard Rezonanz, een Hannoveraner, plaatste hij zich voor de barrage en werd daarin zevende.

Werd Gerco Schröder achtste in Bordeaux, zijn broer Wim kwam met Eurocommerce Montreal (v. Athlet Z) niet aan de finish van de wereldbeker wedstrijd. ,,Montreal sprong over de eerste hindernis van de driesprong, een steilsprong, en oversprong zichzelf even, omdat hij geen fout wilde maken. Daardoor kwamen we net niet mooi meer uit bij de tweede, waardoor hij helaas stopte”, verklaarde Wim zijn diskwalificatie.

De relevatie van dit seizoen, de Oostenrijker Thomas Frühmann met The Sixth Sense kon na twee zeges in twee starts dat staaltje in Bordeaux niet herhalen. Met één springfoutje werd de 54-jarige ruiter veertiende, maar klom wel door naar de zesde plaats in het klassement.

Uitslag FEI wereldbeker wedstrijd Bordeaux 2006:

1) Loro Piana Albin – Juan Carlos Garcia (Ita) – 0/36.20
2) Cartoflex Gazelle Beauval РGr̩goire Oberson (Zwi) Р0/37.99
3) Madick – Helena Lundbäck (Zwe) – 0/38.03
4) Quibell – Jessica Kurten (Ier) – 0/38.85
5) First de Launay – Florian Angot (Fra) – 4/35.10
6) Shutterfly – Meredith Michaels Beerbaum (Dui) – 4/35.98
7) Rezonanz – Vladimir Beletskiy (Rus) – 4/42.24
8) Eurocommerce Milano РGerco Schr̦der (Ned) Р8/46.57