archief
contact
+31 6 53239630

Marjolein te Velthuis verrassend kampioen

WINSCHOTEN – Geen barrages in de klassen M, Z en ZZ en een debutante die met twee belangrijke titels naar huis gaat: de springsport in Groningen heeft het duidelijk moeilijk. Dat bleek zaterdag tijdens het provinciaal kampioenschap voor springruiters in manege De Dollard. De nog onbekende Marjolijn te Velthuis eiste daarbij verrassend de titels in de ZZ en de klasse M op.

In de koningsklasse ZZ verschenen dit keer slechts twee combinaties aan de start. In de eerste omloop maakte Paulien de Vries twee springfouten met Sunshine R en beperkte Te Velthuis de schade tot één balkje met Passion. Toen De Vries vervolgens in de tweede omloop vier hindernissen tegen de grond werkte waren de kaarten in feite al geschud. ,,Ik kon redelijk relaxed aan de laatste omloop beginnen”, aldus Te Velthuis, die opnieuw vier strafpunten liet noteren.

Daarmee was de Groninger titel in de ZZ een feit voor de 22-jarige amazone, die sinds oktober in het Duitse Papenburg woont. Te Velthuis is aangesloten bij rijvereniging Niop in Nieuwe Pekela en ze heeft in Pesse een speciale paardenopleiding gevolgd van AOC Terra. ,,Op dit succes heb ik geen moment gerekend. Ik had me ook niet extra goed voorbereid”, aldus de kampioene, die werkt op de stal van Margriet en Erik Kruizinga in het Drentse Schoonloo. Daar staan ook de twee wedstrijdpaarden van Te Velthuis, die zich heeft geplaatst voor  de nationale titelstrijd in Ermelo. Ze staat er heel nuchter tegenover. ,,Ik heb daar nog niet eerder gereden, maar we maken er ’t beste van.”

In de klasse M eiste Marjolijn te Velthuis de titel op met haar paard Primo. Ze bleef als enige deelnemer in beide omlopen foutloos, zodat er geen barrage nodig was. Harm Prins van de rijvereniging Delfzijl eindigde als tweede.

Geen barrage

De klasse Z bracht ook al geen barrage. Yvonne van Dijk uit Siddeburen greep in deze klasse de titel met haar paard Urlando, die als enige alle hindernissen in beide omlopen onberoerd liet. Twee combinaties eindigden op een totaal van één springfout over de beide manches, waarbij Paulien de Vries met Untouchable een snellere tijd neerzette dan Jan Willem Heuker met Vicky d’Omia. De ZZ-klasse voor ponyruiters kwam op naam van de ervaren Sylvana Wezeman van de ponyclub Neta. Helemaal smetteloos was haar optreden niet, want in beide omlopen maakte ze met Aester Montana twee fouten.

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share