Twee Gelderse titels voor Marjolein Gevaert

Twee Gelderse titels voor Marjolein Gevaert

9 februari 2009 21:02 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

HIERDEN – Met twee titels op zak verliet Marjolein Gevaert dit weekend het Gelders dressuurkampioenschap. Niet alleen won Gevaert de Z2, ze was daarnaast ook nog eens de beste in de M2.

Veel paarden bleken kijkerig in de fraai aangeklede accommodatie van de Randmeerruiters. Maar daar had Ultiem (v. Niveau) van Z2-kampioene Marjolein Gevaert nauwelijks last van. ,,Ultiem deed het boven verwachting. Ik ben met hem in het indoorseizoen voor het eerst Z2 gestart en hij heeft misschien zes of zeven proeven voor het kampioenschap gelopen. Het drafgedeelte was goed, alleen in de galop maakte hij een keer een foutje door om te springen in de contra.”

In de klasse M2 deed Marjolein mee met twee paarden: de ruin No Nonsense (v.Rotspon) en de merrie Dansa’s Wodansa (v.Son de Niro). ,,Bij No Nonsense en Wodansa is het altijd een beetje stuivertje wisselen wie er wint en deze keer was het dus de ruin.” Marjolein verdiende met zowel Ultiem als No Nonsense een uitnodiging voor het KNHS Indoorkampioenschap op 7 maart in Wanroy.


Heerlijk gereden

Maaike Lassche, ooit een bekende verschijning in het zadel van de Gelderse hengst Parcival, leek nadat ze gestopt was met deze vos enige tijd van de aardbodem verdwenen. Inmiddels heeft ze weer een succesvolle rentree in de dressuurring gemaakt op VB’s Ulrieke. Enkele weken eerder won deze combinatie het kringkampioenschap in de klasse Z1. In Hierden wist Maaike met haar expressief bewegende Gribaldi-dochter eerste te worden, beide juryleden plaatsten haar unaniem bovenaan. ,,Ik heb echt heerlijk gereden, toen ik klaar was, had ik echt zoiets van ‘ja, zo wil ik het hebben’. De galop is altijd een sterk onderdeel van haar, maar ook in de draf bleef de aanleuning fijn en liep ze vloeiend door”, aldus de amazone van Stal Van Bruggen uit Oosterwolde.

bron: KNHS, Gemma Janssen