Kim Vughts KNHS-kampioen Z2-dressuur

Share
  • 9 maart 2008 22:43

door: redactie, 9 maart 2008 22:43

WANROIJ – Kim Vugts is zaterdag nationaal kampioen Z2-dressuur geworden. De 19-jarige Brabantse amazone was tijdens het KNHS-kampioenschap in Wanroij de beste met haar paard Feinsinn NRW. De combinatie uit Haaren won het eerste onderdeel en werd in de afsluitende kĂĽr tweede, achter Jessica Nijpjes met Hexagon’s Replay, die in het totaalklassement derde werd. Joyce Heuitink pakte de tweede plaats. Beste Noordelijke amazone in de Z2 was Fries kampioene MĂ©gin Kuykhoven, die met Toronto zevende werd.

De beste acht uit de Z2 gingen door naar de kĂĽr. Kampioene Kim Vugts wordt getraind door Coby van Baalen, maar gaat daarnaast meestal ook twee dagen per week naar Johann Hinnemann om te trainen. De in Duitsland goedgekeurde hengst liep daarvoor bij de Young Riders met Carolien van der Linden. Kim zat in de luxe positie dat ze voor de kampioenschappen kon kiezen uit Feinsinn, waarmee ze als derde eindigde op de regiokampioenschappen en Rodrigo (v. Rotspon), waarmee ze reservekampioen was geworden. Omdat Rodrigo pas zes jaar is koos ze voor de meer ervaren Feinsinn. Dit bleek een goede keuze.

Floor Vos stuurde Fischerman's Voice naar de derde plaats in de M1. ©Roos Meertens

Floor Vos stuurde Fischerman's Voice naar de derde plaats in de M1. ©Roos Meertens

Beste Drents deelnemer was Laura Zwart, die met Theandra als vijftiende eindigde. Paulien Alberts kwam met Lord Potter op de 18e plaats. De Friese amazone Vai Bruntink werd 22e en Gronings kampioen Grieteke Oldenburger kwam in de achterhoede terecht met een 25e plaats op Rocky Mountains.

De Z1 werd gewonnen door Dennis Ausma. De ruiter uit Doornenburg stuurde zijn paard Achterste Hoef’s Unicum D naar de vierde en de eerste plaats in de twee verreden proeven. Goffe Nil van der Zijden uit het Friese Oosterstreek begon sterk met een overwinning in het eerste onderdeel, maar wist dat in het tweede onderdeel niet vast te houden. Van der Zijden werd daarin achtste en laatste met Vivace de Jeu (v. Contango) en zakte daardoor in het klassement naar de zevende plaats. Beste Drentse was Julia van Schaik. De jonge Drentse kampioene uit Valthermond nam met Primo de elfde plaats in. Gronings kampioen Jarmilla Peterson werd met Don Chello 20e. Gea van de Putte volgde op de 23e plaats met Tycoon.

De M2 leverde de titel op voor Gitte Frehen uit het Limburgse Ransdaal met haar elitemerrie Vilona. Aniek Schraa van de Kasteelruiters uit Coevorden werd fraai vijfde met Vancouver (v. Jazz). De M1 kwam op naam van Lieke van Dommelen uit Mill met Valentino. Floor Vos uit Valthe zette ook een mooie prestatie neer door met Fisherman’s Voice als derde te eindigen.

Uitslagen KNHS-kampioenschap indoor 2008:

Z2
1. Kim Vugts, Haaren, Feinsinn NRW, 69,83%.
2. Joyce Heuitink,Groenlo, Wup, 69,17%.
3. Jessica Nijpes, Serooskerke, Hexagon’s Replay, 69,13%.

Z1
1. Dennis Ausma, Doornenburg, Achterste Hoefs Utopia D, 64,70%.
2. Lotje Schoots, Wormerveer, Sandros Succes, 64,55%.
3. Dirk de Haas, Zoelen, Voque, 63,85%

M2
1. Gitte Frehen, Ransdaal, Volina, 66,30%.
2. Nathalie van Herwijnen, Zoelen, Vabiola, 65,50%.
3. Chantal Nijpjes, Serooskerke, Hexagon’s Variety, 65,20%.

M1
1. Lieke van Dommelen, Mill, Valentino, 64,70%.
2. Marion Koeman, Arnhem, Silas, 64%.
3. Floor Vos, Exloo, Fishermans Voice, 63,70%.

L2
1. Gisella Bartels, Princenhage, D’Artagnan, 68%.
2. Wendy Scholten, Lichtenvoorde, Winner, 65,80%.
3. Margretha Vink, Nieuwvliet, We’l See, 65,30%.