Kim Vugts op herhaling als Z2-kampioen

Share
  • 8 maart 2009 16:49

door: redactie, 8 maart 2009 16:49

WANROIJ – Amazone Kim Vugts ging zaterdag op herhaling als KNHS-kampioen in de Z2-dressuur. De 20-jarige amazone uit het Brabantse Haaren won deze keer met de 14-jarige Pik Noir de Koningsklasse. Vorig jaar greep Vugts, die lest bij Coby van Baalen,  de titel met Feinsinn NRW.

De kampioene, die deel uitmaakt van het A-kader Young Riders, was zeer te spreken over haar beide ritten. ,,In beide proeven heb ik eigenlijk geen fout gemaakt, op het halthouden in de eerste proef na. Daar trok Pik Noir iets scheef. In de Kür ging het ook heel goed. Ik had er niet op gerekend dat ik mij op de Brabantse kampioenschappen zou kwalificeren voor deze KNHS titelstrijd, vandaar dat ik daar nog reed met de Kür waarmee ik een jaar eerder KNHS kampioene was geworden. Nadat ik mij toch had gekwalificeerd heb ik eerst een nieuwe Kür gemaakt, die ik ook ga rijden tijdens Indoor Brabant, want ook daar mag ik starten”, aldus Kim, die weinig tijd had om een feestje te vieren, want op zondag moest zij met andere paarden naar een Subtop wedstrijd in Ermelo.

Fans van de leerlinge van Coby van Baalen hadden al snel uitgerekend dat Kim Vugts in elk geval tweede was geworden. ,,Daar was ik al heel blij mee, maar toen de ringmeester mij vertelde dat ik gewonnen had kon ik mijn oren niet geloven. Het verschil was met slechts vijfhonderdste procent dan ook wel uiterst klein”, aldus Kim.

Maxime Osse uit het Zeeuwse Heinkenszand eindigde als tweede met Navarro, een paard dat nu sinds vijf maanden door Maxime wordt bereden. Dat ze tweede werd had ze aan zichzelf te danken. Bij het halthouden, het laatste onderdeel van de proef, moest ze op X halthouden maar deed dat bij het punt I in de rijbaan. De zeer ervaren Loes Corsel uit Coevorden, die weer helemaal terug lijkt te zijn op haar vroegere niveau, werd met Ramazotti derde. ,,Eerlijk is eerlijk, meer zit er op dit moment nog niet in. Het is allemaal nog net even te groen. In de eerste wedstrijd hadden de wissels beter gesprongen moeten worden, want die zijn nog net niet bevestigd genoeg. In de Kür was er duidelijk meer ontspanning en lossigheid en kwam ik ook meer aan rijden toe. Alleen werd hij nu in de stap net even te heet. Dat Ramazotti ‘s avonds ontspanner oogde en voelde kwam ook voort uit het losrijterrein. Ramazotti is bang voor andere paarden en in de kleine losrijbak is het hebben van een paard dat bang is voor andere paarden een ramp. Ondanks dit ben ik zeer tevreden met die derde plek en ik zou daar op voorhand voor hebben getekend”, aldus Loes.

NHP | KNHS