Michael Greeve overtuigt in ZZ-klasse

  • 10 augustus 2008 22:52
door: redactie, 10 augustus 2008 22:52

DE WIJK | STEGEN.NET
Stal Heins drukte zaterdag een duidelijk stempel op het Drents kampioenschap. Stalruiter Michael Greeve werd overtuigend kampioen èn reservekampioen in de ZZ-klasse, terwijl Johan Heins’ stiefdochter Maaike Bijlsma de Z-klasse op haar naam schreef.

Michael Greeve in actie met Uvory. ©Roos Meertens

Michael Greeve in actie met Uvory.
FOTO: ROOS MEERTENS

De 26-jarige Greeve won overtuigend in de Koningsklasse. Op de slotdag stonden er nog twee omlopen op het programma en daarin wist Greeve met zijn beide paarden dubbel foutloos te blijven. Met Uvory (v. Emilion) bleef hij daardoor steken op een bescheiden 2,05 strafpunten en met de zeer goed springende Ubalia eindigde hij op 2,64. Weite Oldenziel werd derde met Ofichem’s Sting met 15,26. ,,Voor onze stal was het echt een topdag”, aldus Michael Greeve, die al weer vijf en half jaar aan de stal van Heins is verbonden. ,,Ik heb het nog altijd prima naar m’n zin. Ik krijg prima begeleiding en er staan prima paarden. Wat wil een mens nog meer!”

Bescheiden
De nieuwe kampioen bleef bescheiden onder dit eclatante succes. ,,Wat het geheim is van het succes van Stal Heins? Nou, het feit dat Johan uitstekende paarden heeft en ons goed begeleid”, aldus Greeve. Hij liet op de zware parcoursen zien dat hij een goed stuurman is. Die waren er wel meer, maar je moet soms ook net dat beetje geluk hebben. Zo stond Marcel de Boer er vrijdag nog prima voor met 2,21 strafpunten met Hentenaar’s Thorbekka, maar op zaterdag liep de ruiter uit Nieuwleusen in het eerste parcours al drie balken op, waarna in het slotparcours nog een fout volgde. Daarmee kwam de teller op 18,21, nog goed voor de vijfde plaats. Weite Oldenziel uit Gieten werd vierde en Gert van den Hof uit Slagharen pakte de vierde plaats met Voyka.

Erg spannend was de strijd in de klasse Z. Maaike Bijlsma had de leiding al in handen met Ulkar D (v. Indorado), maar omdat ook de concurrenten Willem Schepers en Jeroen Broek het goed deden op de slotdag, kon Bijlsma zich zelfs geen tijdsoverschrijding veroorloven. In de laatste omloop hield Bijlsma het hoofd koel en wist ze opnieuw foutloos te blijven. Willem Schepers werd knap tweede, op slechts 0,05 strafpunt achterstand. Daarmee leverde de Knollegruunruiters als amateur een knappe prestatie in het deelnemersveld, dat voor een belangrijk deel uit profs bestond. Jeroen Broek uit Veeningen werd derde met KLM Mentos en Michael Greeve deed ook hier goed mee met de derde plaats.

Drents kampioenschap 2008, paarden

ZZ: 1. Michael Greeve, Uvory, 2,05; 2. Michael Greeve, Ubalia, 2,64; 3. Weite Oldenziel, Ofichem’s Sting, 15,26
Z: 1. Maaike Bijlsma, Ulkar D, 4,05; 2. Willem Schepers, Varon o’Hesseln, 4,10; 3. Jeroen Broek, KLM Mentos, 8,00
M: 1. Margriet Kruizinga, Wi-Janda, 1,52; 2. Alice Hendriks, Vince O’Neill, 4,45; 3. Lennard de Boer, Walcott, 9,40

springen pony’s:

ZZ: 1. Judith Koudijs, Maxime, 8-bt
Z cat C: 1. Geke Prins, Aloha, 4-64.93; 2. Charlotte Meijer, Ginger J, 4-69.21, idem cat D/E: 1. Robbin Robijn, Yraisa, 0-36.76; 2. Herwin Slager, TomBoy, 4-68.81; 3. Ben Anholts, Black Betty, 4-75.54
M cat C: 1. Willemijn van Dijken, Dancer, 0-32.14; 2. Miranda Harke, Edelweiss, 4-29.47, idem cat D/E: 1. Mirthe Tienkamp, Kino, 0-36.60: 2. Margot Norder, Mustang, 4-31.93; 3. Charlotte de Ridder, Amy Presa, 4-38.24