Friesland blundert met uitslag Z-dressuur

Friesland blundert met uitslag Z-dressuur

14 februari 2009 14:38 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

SNEEK | STEGEN.NET
Niet Veronique Roerink, maar Linda van der Hauw-Jansma is Fries kampioen in de Z2-dressuur geworden. De KNHS regio Friesland blijkt een fout te hebben gemaakt, waardoor Roerink vorige week in Sneek ten onrechte tot kampioen is uitgeroepen.

Linda van der Hauw blijkt de echte Friese kampioene.

Linda van der Hauw blijkt de echte Friese kampioene.

De bond blijkt de echte kampioen Linda van der Hauw dinsdag alsnog te hebben gehuldigd. In het eindklassement eindigde de amazone uit Wijnjewoude met Unadette (v. Gribaldi) op 64.80% en Veronique Roerink met So What (v. Cabochon) op 64.76%. Het is onduidelijk hoe deze blunder heeft kunnen gebeuren. De regio Friesland prijst Roerink vanwege haar sportieve gedrag en haar bereidheid om het kampioenslint af te staan.