Home » Friesland blundert met uitslag Z-dressuur
dressuur

Friesland blundert met uitslag Z-dressuur

SNEEK | STEGEN.NET
Niet Veronique Roerink, maar Linda van der Hauw-Jansma is Fries kampioen in de Z2-dressuur geworden. De KNHS regio Friesland blijkt een fout te hebben gemaakt, waardoor Roerink vorige week in Sneek ten onrechte tot kampioen is uitgeroepen.

Linda van der Hauw blijkt de echte Friese kampioene.
Linda van der Hauw blijkt de echte Friese kampioene.

De bond blijkt de echte kampioen Linda van der Hauw dinsdag alsnog te hebben gehuldigd. In het eindklassement eindigde de amazone uit Wijnjewoude met Unadette (v. Gribaldi) op 64.80% en Veronique Roerink met So What (v. Cabochon) op 64.76%. Het is onduidelijk hoe deze blunder heeft kunnen gebeuren. De regio Friesland prijst Roerink vanwege haar sportieve gedrag en haar bereidheid om het kampioenslint af te staan.

over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net

1 reactie

klik hier om te reageren
  • Dit is echt niet de eerste keer!! Onze dochter heeft het 2 keer meegemaakt dat door een verkeerde berekening zij een onterechte plaats had toegewezen gekregen. Zelf heb ik het van dicht bij meegemaakt in de rekenkamer als vrijwilliger. Het gaat al jaren mis daar en dat is de reden waarom wij geen kampioenschap meer rijden.