archief
contact
+31 6 53239630

Loes Corsel Drents kampioen

EMMEN – Loes Corsel is zaterdagavond Drents kampioen geworden in de Z2-dressuur. De 44-jarige amazone uit Coevorden won de titel met Ramazotti II (v. Rotspon). Janneke Reinders uit Klijndijk pakte het zilver. In de Z1 eiste Truusje Smeding de titel op, dankzij een sterke proef met Strauss.

Loes Corsel met Ramazotti.©Roos Meertens
Loes Corsel met Ramazotti.©Roos Meertens

Corsel bouwde in de verplichte proef een beslissende voorsprong op. In de kür moest ze Janneke Reinders met Disney voor zich dulden. In het eindklassement was Corsel met 64,98% niettemin de beste. ,,Ik heb fijn gereden. De stap had misschien nog iets beter gekund en in de wissels is Ramazotti nog wat groen, maar het was verder een fijne kür”, vond Corsel, die daarmee de Drentse indoor titel heroverde. In 2007 was ze kampioen met Rafael for Ever, maar vorig jaar eiste Laura Zwart de titel op.

Toch wilde Corsel niet van een come-back spreken. ,,Echt weggeweest ben ik niet, maar het ligt er maar even aan welke paarden ik tot m’n beschikking heb. Zo werkt het nu eenmaal als je een handelsstal hebt. Ramazotti is in Duitsland gefokt, naar Engeland verkocht en uiteindelijk bij mij gekomen. Ik vind het een heel fijn paard, het is echt een schat!” In grote lijnen was de kampioene tevreden over haar kür. ,,Alleen de stap was ietsje druk en de galopwissels moeten nog iets meer worden bevestigd.” Loes Corsel wil voor Wanroij (7 maart) haar kür nog wat verfijnen.

Janneke Reinders was zielsgelukkig met haar tweede plaats. Ze heeft er twee jaar uit gelegen vanwege een vervelende blessure. Dankzij de tweede plaats is ook zij geplaatst voor het NK in Wanroij. De derde plaats was voor Truusje Smeding en de wat hectische Puccini. Smeding kan ook terug kijken op een geslaagde wedstrijd, want ze won eerder op de dag de Z1 met Strauss.

Come-back

Janneke Reinders werd tweede met Disney. ©Steven Stegen
Janneke Reinders werd tweede met Disney. ©Steven Stegen

In het geval van Janneke Reinders kun je zeker van een come-back spreken. De reservekampioene uit Klijndijk reed met haar paard Disney de beste kür van de avond. De draf was zeer elastisch en met afdruk en de combinatie toonde een heel vriendelijk beeld. Reinders heeft zich de laatste tijd vooral bezig gehouden met de begeleiding van gehandicapte ruiters, tot aan de paralympics toe. Door een gecompliceerde armbreuk kon ze zelf twee jaar niet rijden. ,,Ik ben helemaal in de wolken met deze tweede plek”, aldus Reinders. Achter Truusje Smeding eindigde Lotte Jansen met Pongo (v. Vincent) op de vierde plaats. De combinatie heeft zeker potentie, maar er was nu sprake van te veel spanning, met name in de drafonderdelen.

Loes Corsel is blij met Ramazotti. ©Steven Stegen
Loes Corsel is blij met Ramazotti. ©Steven Stegen

Uitslagen Drents kampioenschap 2009

Z2 eindklassement: 1. Loes Corsel, Ramazotti II, 64,98%; 2. Janneke Reinders, Disney, 64,81%; 3. Truusje Smeding, Puccini, 63,97%
Z1: 1. Truusje Smeding, Strauss, 62,06%; 2. Truusje Smeding, Rodriquez, 61,47%; 3. Francis Turkensteen, Vagenta, 61,47%
M2: 1. Floor Vos, Donovan, 64,67%; 2. Ingeborg Klooster, Jorn, 62,00%; 3. Jolien Hoorn, Hidde, 61,17%
M1: 1. Suzan ten Heuvel, Judica, 64,00%; 2. Ingeborg Klooster, Loadewyk, 62,50%; 3. Ingeborg Klooster, Mystery for Ever, 61,00%
L2: 1. Astrid Reinders, Zolinde, 68,67%; 2. Mitchel van Schaik, Zazoeu, 65,50%; 3. Kim Wismans, Ulisia, 63,50%
L1: 1. Joanne Westerhof, Zernike, 67,33%; 2. Karlijn van Vught, Zioni V, 66,00%; 3. Jolanda Gremmer, Judica, 64,33%

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share