Hippisch Twente werkt nauwer samen

Hippisch Twente werkt nauwer samen

29 oktober 2009 15:00 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

WIERDEN – Als het aan De Eschruiters in Wierden ligt, komt er in Twente een hippisch drieluik, waarbinnen de belangrijkste paardensportevenementen in de regio zich in de toekomst concentreren. De vereniging denkt daarbij vooral een belangrijke rol te kunnen spelen als organisator van grote indoorwedstrijden. Daarvoor wil De Eschruiters de huidige accommodatie De Vossenbos de komende jaren ingrijpend vernieuwen en het laten uitgroeien tot het Hippisch Centrum Twente.

Voorzitter Dick Verhoeven van De Eschruiters is van mening dat binnen de Regio Twente een ‘bijzondere’ start is gemaakt met het samenwerkingsverband tussen vijf topsportevenementen, waarbinnen het CSI Twente en Military Boekelo Enschede als paardensportorganisaties actief zijn naast de Enschede Marathon, de FBK-Games en de Triathlon van Holten.

Het aanvankelijke plan om alle hippische activiteiten op één locatie in Twente onder te brengen, was volgens Dick Verhoeven van meet af aan ten dode opgeschreven. ,,Omdat de verschillende verenigingen een zakelijke band met hun plaats hebben vanwege de accommodatie en het materiaal en er ook sprake is van een mentale band. Ze draaien namelijk met hun organisaties allemaal op heel veel vrijwilligers, die je niet zomaar heel ergens anders naar toe krijgt.”

Acht jaar geleden al zette De Eschruiters een koerswijziging in. ,,Toen was er ook zo’n kantelpunt. We moesten wat met onze accommodatie, hebben een vipruimte gemaakt en de netwerkfunctie en de inrijhal uitgebreid. Er ligt nu zowel buiten als binnen een heel goede bodem, waar altijd gereden kan worden. Daar is in het verleden al twee ton in geïnvesteerd. Daardoor hebben we al steeds de Europese jeugd kunnen ontvangen met de garantie dat er op hoog niveau sport beoefend kan worden. Twee jaar geleden hebben we tegen elkaar gezegd dat we tien tot vijftien jaar vooruit moesten proberen te kijken. We hebben een plan ontwikkeld om te komen tot een Hippisch Centrum Twente in Wierden, met een nieuwe wedstrijdarena. Compleet met tribunes, een evenementenhal en vaste huisvesting voor de paarden. Zodat we straks geen tenten meer hoeven huren voor een feest en de beschikking hebben over een soort paardenhotel met 150 stallen.”

Door dit in Wierden te realiseren, is volgens Verhoeven de kans het grootst, dat hippisch Twente zich het meest optimaal manifesteert. ,,Afstanden stellen binnen deze regio niets voor en door te kiezen voor een drieluik met Geesteren voor de absolute springtop in het buitenseizoen en voor Boekelo voor de eventing en het mennen, kun je al die ervaring op de verschillende plaatsen blijven benutten. En je houdt zo de lokale sponsors binnen boord. Dat lijkt ons naar de toekomst toe de meest gezonde situatie om na te streven.”

Stegen.net