Vlekkeloze start voor het NIC in Assen

  • 21 oktober 2009 12:11
door: Steven Stegen, 21 oktober 2009 12:11

ASSEN – Het NIC kende woensdagmorgen een vlekkeloze start in de TT-hal in Assen. ,,Natuurlijk is het even wennen, maar het is hier prima in orde”, vertelde springruiter Weite Oldenziel uit Gieten.

Lucrece Aardenburg neemt een hindernis in de klasse L met Tiffany.

Lucrece Aardenburg neemt een hindernis in de klasse L met Tiffany.

Tot twee minuten voor het begin werd er bij de ingang naar de wedstrijdpiste nog getimmerd, maar om klokslag half elf kon Joukje van der Meer dan als eerste deelnemer van het NIC in Assen de baan in. De klasse L was de eerste rubriek. Tevreden keken de parcoursbouwers Willem van Es en Jan Oldejans vanaf de zijlijn toe. ,,De accommodatie is prima. Ik hoop dat het publiek Assen weet te vinden”, aldus Van Es. Een beetje spannend was de verhuizing volgens de parcoursbouwer uit Beilen wel. ,,Een nieuwe situatie en je weet dat er extra op je werk wordt gelet.”

Voorzitter Max Becherer liep tevreden rond in de TT-hal. De piste is weliswaar iets kleiner dan die in Zuidlaren, maar er kunnen bijna net zo veel toeschouwers naar binnen. ,,De opbouw is bijzonder soepel verlopen. We moesten met een nieuwe ploeg aan de slag en dat liep uitstekend. Iedereen denkt in oplossingen. Natuurlijk loop je tegen problemen aan. We spelen elkaar dan niet de zwarte Piet toe, maar zorgen dat het wordt opgelost.”

Op woensdag staan overdag de springrubrieken van de Eurohill Drenthe Cup op het programma. De avond is ingeruimd voor de tuigpaarden.

Een overzicht van de piste in de TT-hal.

Een overzicht van de piste in de TT-hal.

Stegen.net