archief
contact
+31 6 53239630

Hengst Samber overleden

COEVORDEN — De markan­te bonte hengst Samber is over­le­den. De fami­lie Vrieling moest het moei­lij­ke besluit nemen om de inmid­dels 33-jari­ge hengst te laten inslapen.

Monique Peutz met Samber. ©Jacob Melissen
Monique Peutz met Samber. ©Jacob Melissen

De afge­lo­pen weken kon Samber steeds moei­lij­ker in de benen komen. Woensdagochtend lukte het hele­maal niet meer en is in over­leg met de dieren­arts beslo­ten om Samber in te laten slapen. Samber is gefokt door de fami­lie Smilda uit Sandeburen. Samber werd als drie­ja­ri­ge hengst goed­ge­keurd bij het KWPN. De vader van Samber was de volbloed­hengst Pericles. Samber was voor­al bekend vanwe­ge zijn bonte kleur, zijn gewel­di­ge manier van bewe­gen en zijn fantas­ti­sche karak­ter. Bekende nako­me­lin­gen zijn Art Deco, Ed King Hill en Sambertino.

Samber was een sport­paard pur sang: hij bereik­te met Jannemiek Vrieling (zus van Jur) het Z‑springen. In de dres­suur heeft Monique Peutz Samber opge­leid van de M tot en met de Grand-Prix . „Een derge­lijk paard kom je als ruiter maar één keer in je leven tegen. Ik ben de fami­lie Vrieling dank­baar dat ik Samber heb mogen rijden en ik wens hen sterk­te toe met het verlies van dit gewel­di­ge paard”, zo vertelt Monique Peutz.

Stegen.net
gerelateerde berichten
Total
0
Share