Hengst Samber overleden

Share
  • 24 december 2009 23:27

door: redactie, 24 december 2009 23:27

COEVORDEN – De markante bonte hengst Samber is overleden. De familie Vrieling moest het moeilijke besluit nemen om de inmiddels 33-jarige hengst te laten inslapen.

Monique Peutz met Samber. ©Jacob Melissen

Monique Peutz met Samber. ©Jacob Melissen

De afgelopen weken kon Samber steeds moeilijker in de benen komen. Woensdagochtend lukte het helemaal niet meer en is in overleg met de dierenarts besloten om Samber in te laten slapen. Samber is gefokt door de familie Smilda uit Sandeburen. Samber werd als driejarige hengst goedgekeurd bij het KWPN. De vader van Samber was de volbloedhengst Pericles. Samber was vooral bekend vanwege zijn bonte kleur, zijn geweldige manier van bewegen en zijn fantastische karakter. Bekende nakomelingen zijn Art Deco, Ed King Hill en Sambertino.

Samber was een sportpaard pur sang: hij bereikte met Jannemiek Vrieling (zus van Jur) het Z-springen. In de dressuur heeft Monique Peutz Samber opgeleid van de M tot en met de Grand-Prix . ,,Een dergelijk paard kom je als ruiter maar één keer in je leven tegen. Ik ben de familie Vrieling dankbaar dat ik Samber heb mogen rijden en ik wens hen sterkte toe met het verlies van dit geweldige paard”, zo vertelt Monique Peutz.

Stegen.net