IJsbrand Chardon steelt in Zuidlaren de show

Share
  • 12 februari 2010 09:34

door: redactie, 12 februari 2010 09:34

ZUIDLAREN – De tuigpaarden en menavond tijdens Jumping Indoor Zuidlaren is bij de kenners goed aangeslagen. ,,Het was absolute topklasse”, zei Teun Vossema uit Vries, een erkend tuigpaardenkenner. Gesprongen werd er donderdag ook. Maaike Koopmans won de ZZ-rubriek.

Ook IJsbrand Chardon was in de Prins Bernhardhoeve van de partij. Hij vertelde graag naar Zuidlaren te komen. ,,We zijn blij dat Zuidlaren weer op de kaart staat met een concours. Alle complimenten voor het bestuur. En ook voor het enthousiasme dat ons hier ten deel is gevallen. Geweldig om dit mee te mogen maken.”

Chardon mocht zich als wereldkampioen uiteraard verheugen in de meeste aandacht. Hij is niet alleen een uitstekend menner, maar ook een geboren showman. Met die combinatie brengt hij het publiek in extase. Chardon  maakte nog eens duidelijk waarom hij ’s werelds beste is op mengebied. Zijn clinic deed de toeschouwers ook al smullen en later op de avond zette Chardon ook nog eventjes de vierspanwedstrijd naar zijn hand.

Weliswaar keek na de eerste manche nog tegen achterstand van vier seconden aan ten opzichte van de Duitser Christophe Sandmann, maar in de tweede omloop zette de Nederlandse topper alles weer recht. De daarop volgende ereronden sloot een bijzonder aantrekkelijke vond af.

Maaike Koopmans
Maaike Koopmans won de ZZ-klasse met Respectograaf.
📸 Roos Meertens

Er werd donderdag ook gesprongen door de landelijke ruiters. In de klasse M eiste Weite Oldenziel uit Gieten de meeste aandacht op. Met Ofichem’s White Rush pakte hij de zege. Michel Broek (KLM Sublime) ging er met de volle buit vandoor in de klasse Z, terwijl Maaike Koopman uit Fluitenberg de ZZ-klasse op haar naam schreef. Ze deed dat met Respectograaf. Eric ten Cate uit Geesteren (Vera Lynn) en Claudia van Dijk uit Oostwold (Van Dijks Roofs Wednesday) namen respectievelijk de plaatsen twee en drie voor hun rekening.

Stegen.net