Goede klasseringen voor Hans Peter Minderhoud

Share
  • 24 oktober 2010 20:30

door: redactie, 24 oktober 2010 20:30

ODENSE – Tweemaal een derde plaats met de KWPN goedgekeurde hengst IPS Tango (Jazz x Contango) en een keer derde met Johnson (Jazz x Flemmingh), dat was de oogst voor Hans Peter Minderhoud na een weekendje Odense, waar de wereldbeker kwalificaties van start gingen.

Hans Peter Minderhoud met IPS Tango, tijdens de wedstrijd in Zwolle vorig jaar. ©Roos Meertens

In de Grand Prix, die op zaterdag aan de wereldbeker wedstrijd op zondag vooraf ging, was de zege verrassend voor de Deense Nathalie zu Sayn-Wittgenstein met Digby die voor het uiterst enthousiaste thuispubliek de Duitse amazone Isabell Werth met Satchmo het nakijken gaf. Het verschil tussen de beide dames was gering. Twee juryleden hadden Werth op de eerste plek en drie juryleden de Deense. Uiteindelijk scoorde Zu Sayn Wittgenstein 73.31% tegenover Werth die 73.14% scoorde.

Minderhoud volgde op uiterst geringe afstand met een score van 71.74%. Aat van Essen uit Heerde, die aan de start kwam met Premier (Jazz x Ulft), eindigde als 14de met een score van 64.51%.

In de eerste wereldbeker kwalificatiewedstrijd voor dressuurruiters van het seizoen stelde Werth echter orde op zaken. Met een nagenoeg foutloze Kür verwees zij Nathalie zu Sayn-Wittgenstein naar de tweede plaats. Werth scoorde 81.100%, terwijl Wittgenstein dankzij haar aasprekende Kür op 80.050% eindigde.

Minderhoud moest met de Jazz zoon IPS Tango nu iets meer toegeven, maar was uiterst content met zijn derde plaats. ,,In de Grand Prix ging het eigenlijk al boven verwachting goed alleen hadden we daar een kleine storing in de wissels na de uitgestrekte galop. In de Kür had ik als nadeel direct na Nathalie zu Sayn te moeten rijden waardoor het publiek erg rumoerig was toen ik binnen kwam. Dat ging ten kostte van de concentratie bij mijn paard, waardoor IPS Tango in het begin even te gespannen was. Toch ben ik dik tevreden met deze derde plek want deze hengst heeft helemaal niet veel ervaring met het indoor presteren tijdens een Kür”, aldus Minderhoud die even later met de ook KWPN goedgekeurde hengst Johnson de Kür op intermediair I niveau winnend wist af te sluiten met een score boven de 75%. ,,Met deze zege ben ik verschrikkelijk blij want Johnson liep zijn eerste Kür op dit niveau en als je die gelijk winnend weet af te sluiten mag je dik tevreden zijn”, sprak een stralende Minderhoud.

Stegen.net | KNHS