Minderhoud met Tango vooraan in Odense

Minderhoud met Tango vooraan in Odense

24 oktober 2011 13:39 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

ODENSE | KNHS
Hans Peter Minderhoud is het nieuwe seizoen van de wereldbeker dressuur op de best mogelijke manier begonnen: de ruiter uit Harskamp eiste gelijk in de eerste wedstrijd de overwinning op. Minderhoud bouwde in de kür met IPS Tango een volle procent voorsprong op.

Hans Peter Minderhoud won in Odense de eerste wereldbeker van het seizoen met de hengst IPS Tango.

Hans Peter Minderhoud in actie met IPS Tango.

Minderhoud’s score van 79,3% bleek ruimschoots genoeg om de Duitse Helen Langehanenberg (78,3% met Responsible) achter zich te houden. Hans Peter Minderhoud straalde na zijn rit van oor tot oor. ,,We hebben echt een hele goede proef neergezet en we kregen van de jury voor de pirouettes een enkele negen, maar voor de passage en de drafappuyementen kregen we heel veel negens. Daarnaast bleven we bijna helemaal foutloos. In de eners kregen we een fout, maar dat kon ik herstellen door ze nog een keer te rijden en toen waren ze foutloos. Als dat foutje er niet was geweest hadden we op zeker boven de 80% gescoord!”

Minderhoud nam met de zege in de kür mooi revanche voor de Grand Prix. ,,Die is bij ons feitelijk mislukt. De eners en de uitgestrekte galop moesten gereden worden richting een wand met een enorm gordijn, waarachter de deuren openstonden. Dat gordijn wapperde en de zon scheen er doorheen en Tango raakte daarvan zo in de stress dat hij aan het einde van de uitgestrekte galop helemaal stil viel en als een paal stilstond. Ook na de eners staakte hij even, maar gelukkig had ik wel alle vijftien wissels gesprongen. Daarnaast was het een prettige bijkomstigheid dat alle andere ruiters er ook last van hadden. Daarom waren vandaag de deuren dicht, waardoor er geen zon meer doorheen kon schijnen en de gordijnen stil hingen. Dat was voor mij gisteren echt balen, want ik voelde dat ik Tango super in vorm heb en dan overkomt je zoiets. Vandaag was ik er enorm op gebrand om een topprestatie neer te zetten en dat is gelukkig gelukt”, vertelde Minderhoud, die in de Grand Prix van zaterdag als derde eindigde.

  • Uitslag Reem Acra FEI World Cup Kür Odense 2011
    1. Hans Peter Minderhoud (Harskamp) – IPS Tango (Jazz x Contango) – 79.300%
    2. Helen Langehanenberg (Dui) – Responsible (Rohdiamant x Freudenprinz) – 78.300%
    3. Tinne Vilhelmsson-Silfvén (Zwe) – Don Auriello (Don Davidoff x White Star) – 75.925%
    5. Jenny Schreven (Weert) – Krawall (Focus x Roemer) – 74.950%