Grote Prijs Dortmund voor Gert-Jan Bruggink

Grote Prijs Dortmund voor Gert-Jan Bruggink

13 februari 2011 19:32 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

DORTMUND/VIGO – Gert-Jan Bruggink uit Weerselo heeft met de tienjarige merrie Andrea, een eigen fokproduct, de Grote prijs van Dortmund gewonnen. Als laatste starter in een 16 barrageruiters tellend veld wist hij de tijd van de Braziliaanse Katharina Johannpeter met Donna D met ruim anderhalve seconde te verbeteren. Marc Houtzager uit Rouveen legde met Sterrehof’s Opium VS beslag op de derde plek.

Gert-Jan Bruggink met Andrea.

Bruggink zette als laatste starter de winnende tijd op het scorebord, nadat de als eerste gestarte Katharina Johannpeter tot die tijd de leiding had gehad. Bruggink verdiende met zijn zege een Mercedes Benz 160. De combinatie won eerder al de Grote Prijs van Eindhoven.

Ook Houtzager was tevreden met de derde plaats. ,,Opium sprong zeer goed en veel sneller dan we nu reden zit er niet in”, aldus Houtzager. Rabo talententeam lid Hendrik Jan Schuttert uit Ommen, die zeer sterk acteerde tijdens Jumping Amsterdam, had zich met de schimmel Cerona Z ook geplaatst voor de barrage. Daarin liet hij net als Eric van der Vleuten met VDL Groep Utascha SFN twee palen vallen, waardoor Schuttert als 14de en Van der Vleuten als 15de eindigden.

Daarnaast had Nathalie van der Mei uit Makkinga zich met Eurocommerce Ultimo voor de barrage weten te plaatsen. In de scherpe wending naar de steilsprong was er even sprake van een kleine communicatiestoring tussen beiden, waardoor Nathalie haar paard net niet passend bij de hindernis kreeg en een springfout ontstond en Van der Mei tevreden moest zijn met de negende plaats.

Vigo

De Franse springruiter Michel Robert heeft zaterdag in het Spaanse Vigo een wereldbekerwedstrijd in de West-Europese liga gewonnen. De 62-jarige Robert was in de barrage met Kellemoi de Pepita de snelste: 45,88 seconden. Dat leverde hem 35.000 euro op. Ook de nummer twee kwam uit Frankrijk. Kevin Staut bleef met Silvana de Hus eveneens foutloos: 47,22. De Zweedse Malin Baryard-Johnsson (Tornesch) werd derde. Staut bleef leider in de wereldbeker.

Stegen.net | KNHS | ANP