Nog meer sores voor eigenaren Guldenberg

Nog meer sores voor eigenaren Guldenberg

28 maart 2011 17:29 Uit Door Steven Stegen
Deel dit met je vrienden

VUGHT – Ze dachten er lang over na en vervolgens leek het zo’n gemakkelijke stap: Frans en Janine van Hoek maakten in januari bekend dat ze acht paarden zouden gaan weggeven, om zich meer op hun strijd tegen het KWPN te kunnen richten. Maar de weggeefactie is voor het echtpaar een nieuw drama geworden.

Het echtpaar Van Hoek bij hun paarden.

Oh ja, gegadigden waren er genoeg. ,,We zijn door hele aardige mensen gebeld, door handelaren die ons wel even ‘los’ wilden maken en door meisjes die graag een paard willen hebben om te verzorgen”, vertelt Janine van Hoek. De fokkers, die een jarenlange strijd voeren tegen het KWPN vanwege de affaire Guldenberg, gingen uiteindelijk in zee met één partij, waar alle acht paarden dus terecht kwamen.

Missie volbracht, zo leek het. Maar er is nu een nieuw probleem. ,,De mensen waar wij de paarden aan hebben gegeven hebben problemen van andere aard gekregen. Ze willen zich nu niet meer aan de afspraken houden die we hebben gemaakt. Ook weigeren ze om de papieren van de paarden terug te geven. Zij willen nu dat wij alle kosten die zij bij derden gemaakt hebben (en nog steeds maken) betalen. Zij hebben zó doende het echte weggeven inmiddels meerdere maanden opgehouden”, aldus Van Hoek.

Het echtpaar zegt nog altijd op zoek te zijn naar mensen die een goed tehuis kunnen bieden aan hun paarden. ,,Het gaat om goed zorgen voor paarden waar wij door al onze sores niet meer voor kunnen zorgen en wij hebben er geen behoefte aan om rijken rijker te maken. Dat wilden we nog even publiek gezegd hebben voordat we, zo goed mogelijk, verder gaan met weggeven.”

Stegen.net