Zwolle International wijkt voor Holiday on Ice

Share
  • 31 mei 2011 17:37

door: redactie, 31 mei 2011 17:37

ZWOLLE – Het voortbestaan van Zwolle International, het jaarlijkse paardensportfestijn in de eerste weken van het nieuwe jaar, is na bijna twintig jaar twijfelachtig geworden. De organisatie is ‘buitengesloten’ door de IJsselhallen. De exploitant heeft de accommodatie begin volgend jaar verhuurd aan Holiday on Ice.

De ring tijdens Zwolle International editie 2010.

,,Het is onbegrijpelijk dat dit uitgerekend in sportstad Zwolle kan gebeuren”, zegt organisator Chris van Dam. Over de toekomst van het concours, dat al achttien keer in de IJsselhallen werd gehouden, kan hij nog weinig zeggen. Een mogelijkheid is 2012 over te slaan en in 2013 terug te keren op de agenda. ,,Wat we zeker niet meer doen is een eenjarige overeenkomst aangaan. Continuïteit is essentieel.”

Het slechte nieuws komt volgens Van Dam juist op een moment dat Zwolle International in de lift zit. ,,Sinds drie jaar zat het concours, dwars tegen het sentiment tijdens de crisis in, weer enorm in de lift. Vanaf het moment dat het hengstenconcours werd getransformeerd tot een regulier topsportevenement waren deelnemers, bezoekers en sponsors in toenemende mate bereid het concours hippique in Zwolle te bezoeken.”

De huurprijs die IJsselhallen de afgelopen jaren in rekening bracht nam volgens de organisatie bovendien gestaag toe en ook voor de komende jaren was een fikse huurstijging door de organisatoren begroot. ,,Maar kennelijk is het korte termijn belang bij Libéma, exploitant van de IJsselhallen, het enige wat telt. Een eenmalige komst van Holiday on Ice brengt klaarblijkelijk zoveel op dat je als IJsselhallen een 18-jarige relatie buiten zet.”

Stegen.net