Prachtige zege Gert-Jan Bruggink in Kiel

Prachtige zege Gert-Jan Bruggink in Kiel

16 oktober 2011 20:10 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

KIEL
Gert-Jan Bruggink is uitstekend begonnen aan het winterseizoen. De 30-jarige Twentse ruiter zegevierde zondag in de Grote Prijs van de Baltic Horse Show in Kiel. Hij deed dat met Primeval Wings (Lexicon x Columbus). ,,Ik ben erg verschrikkelijk blij mee.”

Gert-Jan Bruggink met Primeval Wings.

In de barrage was Bruggink de snelste foutloze combinatie en verwees hij de Duitser Lars Nieberg met Lucie naar de tweede plaats, terwijl de Ierse Jessica Kürten met Vincente (Oklund x Ufarno) derde werd.

Marc Houtzager uit Rouveen, die zich zondagmiddag met Sterrehof’s Voltaire (Now or Never M x Accord II) ook voor de barrage van de Grote Prijs had geplaatst, kwam niet verder dan de zevende plek. De snelste tijd in de barrage werd gerealiseerd door de Duitser Jörg Oppermann met Che Guevara. Hij dook ruim een seconde onder de tijd van Bruggink, maar dat ging wel ten koste van een springfout, waardoor hij als vijfde eindigde.

Op zaterdag had Bruggink in de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs al de tweede plek opgeëist met Wings. Toen kwam Bruggink 0.22 sec. te kort om de jonge Duitser André Schröder met AD Quira van de eerste plek te verdringen.

Dat de Twent in vorm is bewees hij ook met Primeval What Exclusive (Indoctro x Mermus R), door in het Championat van Kiel op zaterdagavond derde te worden, achter de Duitsers André Schröder met Window en Toni Hassmann met Vinchester (Heartbreaker x Ramiro).
[Stegen.net | KNHS]