Paarden dood door vuurzee in Babberich

Paarden dood door vuurzee in Babberich

22 januari 2012 11:52 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

BABBERICH
Bij een grote brand in een schuur bij een boerderij in het Gelderse Babberich zijn zo’n 15 paarden om het leven gekomen, zo meldt Omroep Gelderland. Volgens onbevestigde berichten zou het gaan om het bedrijf van springruiter Bart Bles.

De brand in Babberich. ©Omroep Gelderland

De brand aan het Witte Kruis werd zondagochtend rond kwart voor vijf ontdekt. Zon 50 brandweermensen probeerden het vuur te blussen, maar de schuur brandde volledig uit. De naastgelegen woning kon worden gered.

De paarden zijn niet alleen van de eigenaar van de boerderij. Ook enkele mensen uit de omgeving hadden daar hun paard gestald. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.