Paardensportvrijwilliger mag gratis naar Londen

Share
  • 23 april 2012 16:57

door: redactie, 23 april 2012 16:57

GRONINGEN
Koos Smidt is een een super vrijwilliger. Dat vinden ze niet alleen bij zijn eigen club, de LR en PC Advendo, maar dat vindt ok olympisch ruiter Jeroen Dubbeldam. Die zette Smidt tijdens Indoor Brabant in het zonnetje. Smidt mag samen met nog iemand gratis naar de olympische spelen in Londen, met nog 39 andere vrijwilligers die de sport ondersteunen.

Koos Smidt krijgt de symbolische sleutel van Jeroen Dubbeldam. ©Jacob Melissen

Voor Koos Smidt was het moment een grote verrassing. ,,Ik ben overweldigd. Het is leuk om zoveel voor mijn vereniging actief te zijn. Deze waardering voelt echt heel erg speciaal, super dat ik naar Londen mag!”, aldus Smidt. In totaal gaan 40 Olympische sporters het land in om zijn of haar favoriete sportvrijwilliger te verrassen met een reis naar Londen tijdens de Olympische Spelen. NOC*NSF en het Holland Heineken House gebruiken een deel van de kaartverkoopopbrengst van het Holland Heineken House om deze campagne te financieren.

Jeroen Dubbeldam vertelde dat hij niet lang hoefde na te denken over zijn keuze voor Koos Smidt. ,,Koos is een man met hart voor zijn vereniging. Hij doet uit zichzelf uiteenlopende klussen bij de manege, zoals een kapot gevroren waterleiding repareren, timmerwerkzaamheden, harnachement invetten en stallen uitmesten. Hij is bovendien een onmisbare kracht bij het organiseren van de meest uiteenlopende activiteiten. Mensen als Koos zijn van grote betekenis”, aldus Dubbeldam.
[Stegen.net]