Boosheid over lagere straffen voor Saudische ruiters

  • 17 juni 2012 11:53
door: redactie, 17 juni 2012 11:53

Khaled Al Eid.

HANNOVER
Het besluit van het internationaal sporttribunaal CAS om twee ruiters uit Saudi-Arabië een lagere straf te geven na het gebruik van verboden middelen bij hun paarden stuit op steeds meer kritiek. ,,Dit besluit is voor mij onbegrijpelijk”, aldus Breido Graf zu Rantzau van de Duitse FN. ,,Het druist in tegen alle inspanningen om de paardensport tot een zuivere sport te maken.”

Khaled Al Eid en Abdullah Waleed Sharbatly waren door de FEI voor een periode van acht maanden geschorst vanwege het gebruik de ontstekingsremmers Phenylbutazon en Oxyphenbutazon bij hun paarden. Hierdoor zouden zij de Olympische Spelen missen. Maar de ruiters uit de rijke oliestaat gingen in beroep bij het CAS, dat de straffen dus duidelijk reduceerde.

Het oordeel van het CAS heeft vooral in Duitsland kwaad bloed gezet, omdat het CAS in 2008 een straf tegen Christian Ahlmann van vier maanden juist verdubbelde naar acht maanden.
[Stegen.net | DPA]