Adelinde en Parzival knallen: Nederland voorlopig derde

Share
  • 3 augustus 2012 20:17

door: redactie, 3 augustus 2012 20:17

LONDEN
Adelinde Cornelissen heeft vrijdagmiddag met Parzival een uitstekende Grand Prix gereden. In de Olympische arena reed de combinatie 81.687% bij elkaar. De Grand Prix geldt als eerste onderdeel van de landenwedstrijd, die dinsdag vervolgd wordt met de Grand Prix Special. In de strijd om de team medailles staat Nederland nu derde achter Engeland en Duitsland.

De proef van Adelinde en Parzival, die debuteerden op de Olympische spelen, zat vol hoogtepunten, maar vooral de piaffe en passage waren weer van ongekende klasse. Alleen bij het halthouden voor het achterwaarts gaan leek de grote vos even te aarzelen, maar verder was er nauwelijks een hapering waarneembaar.

Adelinde Cornelissen zette met Parzival een prima proef neer. ©FEI/Kit Houghton

Adelinde was dan ook heel blij. ,,Parzival voelt beter dan ooit en ik ben blij dat we dit in de proef konden laten zien. Toen hij net het stadion in kwam, en aan het begin van de proef, voelde ik wel wat spanning bij Parzival. Gelukkig werd dat snel beter en was het weg toen ik flink gas had kunnen geven in de uitgestrekte draf over de diagonaal.”

Dinsdag gaat de landenwedstrijd verder met de Grand Prix special. Hierin mogen de beste zeven teams uit de huidige tussenstand uitkomen. Daarnaast mogen ook de 11 hoogste geplaatste individueel rijdende combinaties in de Grand Prix starten. Na de special worden de team medailles uitgereikt. Donderdag staat de individuele finale, de Kür op muziek op het programma. In deze Kür mogen de beste 18 combinaties na twee proeven van start met een maximum van drie combinaties per land.

Charlotte Dujardin zette met Valegro de hoogst gewaardeerde proef neer. ©Kit Houghton

In het klassement staat Corenelissen nu op de tweede plaats, achter de 26-jarige Britse Charlotte Dujardin, die met Valegro 83,663 haalde. Edward Gal werd 11e. Hij scoorde vrijdag met Undercover 75,395 procent. Anky van Grunsven werd met Salinero 16e (73,343) en Patrick van der Meer werd 25e met Uzzo (70,912). Zij kwamen donderdag al in actie.
[Stegen.net | KNHS | ANP]