Elaine Pen geeft Nederlandse eventing hoop

Elaine Pen geeft Nederlandse eventing hoop

15 oktober 2012 11:56 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

BOEKELO
Andrew Nicholson heeft zondag met Quimbo enigszins onverwacht de military van Boekelo gewonnen. De ruiter uit Nieuw-Zeeland verdrong bij het afsluitende springparcours verrassend Michael Jung van de eerste positie. De Duitser maakte twee springfouten, Nicholson niet één.

De derde plaats in Boekelo ging naar Nicolas Touzaint uit Frankrijk. Elaine Pen was met de negende plek de beste Nederlandse. Die prestatie leverde haar met haar paard Vira tevens de nationale titel op. Jung was in Boekelo de favoriet. Hij werd deze zomer in Londen olympisch kampioen. De 30-jarige Duitser is tevens in het bezit van de wereld-, Europese en Duitse titel.

Elaine Pen rijdt Vira naar de Nederlandse titel eventing.

De Nederlandse eventingruiters hebben volgens bondscoach Martin Lips dit jaar een belangrijke stap naar volwassenheid gezet. ,,We hebben ruiters die in deze zware Twentse wedstrijd de optimale tijd benaderen. Bij de Olympische Spelen van 2012 hadden we voor het eerst sinds 1992 een equipe aan de start. Dat zijn belangrijke feiten”, aldus Lips, die aangaf graag nog verder te willen als bondscoach, in el geval tot aan de Olympische spelen van 2016 in Rio.
[Stegen.net | GPD | RTV Oost]