Vereniging paardentoerisme Drenthe wil betere bordjes ruiterroutes

Share
  • 16 december 2012 12:27

door: redactie, 16 december 2012 12:27

ASSEN
De Vereniging Paardentoerisme Drenthe (VPD) vindt dat er landelijk een uniform bewegwijzeringsysteem van paardenroutes moet komen. Nu zijn er nog verschillen en ook zijn de borden niet overal up to date.

De VPD pleit voor uniforme borden en wegwijzers.

De VPD ziet grote meerwaarde in een goed systeem en wijst op de ervaringen rond het fietsknooppuntensysteem. Ook ruiters kunnen er volgens de VPD veel aan hebben. De organisatie wijst er op dat er veel buitenritten worden gemaakt.

,,Maar liefst 17 miljoen keer per jaar. Gemiddeld zo’n 19 km per tocht van ongeveer anderhalf uur. Sommigen rijden in de eigen omgeving vlakbij de stal of manege en kennen daar de weg wel. Maar vele duizenden reizen ook hun paard naar een ander gebied of huren daar ter plekke een paard. Juist dan hebben ze behoefte aan duidelijke routebordjes. Die staan in veel regio’s, maar zijn nogal verschillend qua uitvoering en ook niet altijd up-to-date. Een uniforme, landelijke bewegwijzering is daarom zeer wenselijk en een belangrijke stimulans voor de verdere ontwikkeling van het paardentoerisme in heel Nederland”, aldus de VPD.