Leon Thijssen wint met Haertthago Grote Prijs in Rusland

Leon Thijssen wint met Haertthago Grote Prijs in Rusland

8 september 2013 20:08 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

TSJERNIACHOVSK | ANP
Leon Thijssen heeft op de slotdag van het concours hippique in de Russische stad Tsjerniachovsk de Grote Prijs gewonnen. De springruiter uit Baarlo bleef met zijn paard Haertthago in de barrage opnieuw foutloos en was met een eindtijd van 42,67 seconden aanzienlijk sneller dan de Japanner Eiken Sato (Espyrante).

Leon Thijssen met Haertthago. ©Jacob Melissen

Leon Thijssen met Haertthago. ©Jacob Melissen

Dat leverde Limburger een winstpremie op van ruim 30.000 dollar (23.300 euro). De Rus Vladimir Beletskij (Mats’ Up du Plessis) maakte in de beslissende omloop in de haast twee springfouten en werd derde. Roelof Bril (Warwick) tikte in het eerste parcours een balk af, maar was snel genoeg om zesde te worden in de algemene rangschikking. Daarmee verdiende hij nog ruim 5 mille. Henk van de Pol (Zidane) eindigde in de achterhoede.

Sjaak Sleiderink

Sjaak Sleiderink boekte zondag in Zwitserland het grootste succes uit zijn nog jonge carrière met de zege in de Grote Prijs van Humlikon. Het Twentse talent, nationaal kampioen bij de Young Riders, vormde met Zhivago verreweg de snelste combinatie in de barrage. Hij kreeg daarvoor een cheque van 19.800 Zwitser franc (16.000 euro).

Sleiderink stuurde zijn paard, hem ter beschikking gesteld door Jeroen Dubbeldam, na 36,12 seconden door de finishlijn. De Zwitser Pius Schwizer (Toulago) was bijna een seconde langzamer. Ben Schröder (Cognac Champblanc) werd vijfde.

Hendrik-Jan Schuttert

Hendrik-Jan Schuttert schreef in Duitsland de Grote Prijs van de Chiemsee op zijn erelijst bij. De ruiter uit Ommen bleef met de ruin Up to Date zijn eveneens foutloze Ierse concurrent Cameron Hanley ruim voor. Het verschil was meer dan een seconde. Schuttert verdiende 6250 euro met zijn zege. Provinciegenoot Robert Vos (Another Pleasure) deed een geslaagde aanval op de tijd van Schuttert, maar had onderweg pech op één hindernis, 4 strafpunten.