Mooie prestaties ponyruiters op Hippiade Ermelo

Share
  • 1 september 2013 10:22

door: redactie, 1 september 2013 10:22

ERMELO | Stegen.net | KNHS
Teddy van de Rijt sloot zaterdag tijdens de Hippiade haar ponytijd af met de titel in de ZZ-klasse. ,,Super. Mijn doel was om vandaag kampioen worden en dat is gelukt. Een top afsluiting!” zegt Teddy van de Rijt.

Van de Rijt: ,,Ik was nog nooit eerder kampioen dus dit is prachtig.” Een herhaling dus van de klasse Z waarin Kars Bonhof zijn loopbaan bij de pony’s winnend afsloot. Nu werd Kars met Osborne tweede en Leontine Bruin (Chermette) derde.

Het winnende zestal van SEO. ©Marian van Calker

Het winnende zestal van SEO. ©Marian van Calker

Deze drie reden ook de barrage en maakten er een mooie strijd van. Kars reed als eerste een aanvallende rit met Orchard S, maar kwam op de tweede plaats. Toch was de Z-kampioen niet teleurgesteld. ,,Ik heb vandaag een topdag. Ik ben blij zat. Ik heb het echt geprobeerd om het ZZ te winnen, maar het dat het niet lukte vond ik nu niet zo erg.”

Leontine Bruin werd derde met de zesjarige Charmette. Ook voor deze amazone is deze Hippiade haar laatste bij de pony’s. ,,Een mooie afsluiting. Ik gun het Teddy.” De amazones hebben jaren lang Europa doorgereisd naar kampioenschappen en internationale wedstrijden. ,,We zijn niet alleen concurrenten maar zeker vriendinnen”, zegt een breed lachende Leontine.

Kampioene Teddy van de Rijt reed haar Fostymana vh Trichelhof super foutloos in een tijd van 38.18 naar de titel. De amazone uit Nuenen reed dit jaar het EK in Arezzo en eindigde individueel in de top 20. ,,Ik dank deze titel ook aan mijn trainers Ad Roefs en Ad van de Wetering. Vorig jaar had ik het best moeilijk na het overlijden van onze bondscoach Sven Harmsen. Ik had een hele goede band met hem. Dit jaar hebben we met Luc Steeghs (bondcoach bij de pony’s, red) ook heel fijn getraind en een fijne tijd gehad. Ik stop nu bij de pony’s. We hebben besloten om Fostymana niet te verkopen. Waarschijnlijk gaat mijn broer Max haar rijden. Ik ben dit jaar met Vonia al bij de junioren paarden gestart, dus ga gewoon verder in de sport”, zegt een stralende Teddy, die na de prijsuitreiking op een nat pak werd getrakteerd door al haar ruitervrienden.

Drents kampioene Savanna van de Hof werd met Komeet van Orchid’s 16e, met een totaal van 10 strafpunten. In de klasse Z, waarin dus Kars Bonhof met Paddy Power de titel pakte, werd Amber Meijer van de PC Veendam zesde met Orchid’s Latoya. Savanna van den Hof eindigde met Zonia H op de tiende plaats.

Bij de meertallen deden de noordelijke clubs het erg goed. PC de Hullen uit Noord-Sleen werd kampioen in de klasse L kleine maat en RV Exloo tweede in de L cat D. Het team van Exloo won de klasse M cat D. En het viertal van SEO uit Schildwolde werd kampioen in de Z cat D, terwijl het zestal van SEO ook de titel pakte in de M/Z cat D.

Raymond Redder (links) werd kampioen in de L cat AB. Eline Slager pakte met Cacharel de titel in de L cat C. Beiden zijn lid van PV VVV uit Rouveen.

Raymond Redder (links) werd kampioen in de L cat AB. Eline Slager pakte met Cacharel de titel in de L cat C. Beiden zijn lid van PV VVV uit Rouveen.

Opvallend waren de prestaties van Eline Slager en Raymond Redder, beiden lid van PC VVV uit Rouveen. Eline Slager werd met Cacharel kampioen in de L cat. C en Raymond Redder eiste met Black Magic de titel op in de L cat AB.