Roosje Brouwer wint Grote Prijs Indoor Wierden

Roosje Brouwer wint Grote Prijs Indoor Wierden

10 november 2013 18:32 0 Door redactie
Deel dit met je vrienden

WIERDEN | Stegen.net
De Grote Prijs van Wierden is zaterdagavond gewonnen door Roosje Brouwer met haar tienjarige vosruin Wise Guy (v. Indoctro). De amazone was in de barrage sneller dan twaalf tegenstanders. Als laatste starter greep Conor Drain, de in Lattrop domicilie houdende Ier, de tweede plaats. Jack Ansems werd derde met Zelena. Op eenhonderdste seconde na Nathalie van der Mei met Aquila greep Sjaak Sleiderink met Zhivago de vijfde prijs.

Roosje Brouwer met Whise Guy. ©hippischtwente.nl

Roosje Brouwer met Whise Guy.
©hippischtwente.nl

Roosje Brouwer was de derde starter in de barrage die uitermate spectaculair begon. Stéphanie Brugman opende de rij met Mobily Lil Majd, waarmee ze een dag eerder de tweede kwalificatiewedstrijd op haar naam had geschreven. Ze was amper onderweg of ze vloog door de lucht. De dertienjarige bruine ruin (v. Natal x Jus de Pomme) bleef staan, terwijl de Hengelose amazone een sprong in gedachten had.

Na haar leek Doron Kuipers met Zinius als eerste een nulronde te laten noteren, maar hij kwam niet goed uit bij de laatste hindernis en liep er met zijn paard dwars doorheen. Roosje Brouwer trok zich weinig van het vuurwerk aan en draafde met haar imposante vosruin met forse stappen richting finish. De teller bleef staan op 36,87 seconde en de concurrentie wist dat een zware opgave wachtte.

Manhaftige pogingen

Brouwer moest tien ritten wachten voordat ze zeker was van haar triomf, die alleen serieus in gevaar kwam bij manhaftige pogingen van Michael Greeve met Taloubet Darco K Z en Conor Drain die met de negenjarige bruine ruin Zidane de rij sloot. De in Daarle residerende Greeve was als enige – zevenhonderdste – sneller dan Brouwer, maar omdat hij op de voorlaatste hindernis in de fout ging, leverde dat niet het zo gewenste resultaat op. Conor Drain liet alle obstakels wel intact, maar bij het stilstaan van de klok bleek hij de winst op 0,27 seconde gemist te hebben.

[pullquote]Roosje Brouwer: Whise Guy is een fantastisch paard![/pullquote]Waarna de 31-jarige Roosje Brouwer enthousiast haar eerste zege in een Grote Prijs op twee sterrenniveau mocht vieren en 5750 euro als winstsom mocht ophalen. ,,Wise Guy is een fantastisch paard”, zei ze niets te veel. ,,Ik was wel van plan het te proberen, maar meestal is hij niet de snelste omdat ze allemaal zo snel rijden. Ik heb hem sinds eind september. Ook in Mariënheem heb ik hem gereden. Toen had ik hem net een week en ging alleen de laatste in de barrage er af. Sindsdien heeft hij geen fout meer gemaakt. Wise Guy kan geweldig springen en wil meewerken, dat is belangrijk. Wel fijn als het dan ook een keer lukt om te winnen. Het is wel grappig, ook het paard waarmee ik ooit het NK bij de junioren heb gewonnen was een vos.”

Ze rijdt al 6.5 jaar met veel plezier voor Javier Salvador die haar ‘heel goede paarden’ ter beschikking stelt. ,,En als je die onder je kont hebt, kun je wel meedoen”, aldus Roosje Brouwer. Salvador maakt het ook mogelijk dat ze in december met tien paarden richting Florida vertrekt om daar de hele winter te blijven. ,,En dan gaat deze ook mee”, laat ze nog maar even weten.

Alsof iemand daar nog aan twijfelde …