Conor Drain pakt met Zidane zege op drukbezocht Paard 2014

Share
  • 20 januari 2014 18:56

door: redactie, 20 januari 2014 18:56

blokjeHARDENBERG | STEGEN.NET | HIPPISCH TWENTE | STENTOR
De vanuit Twente opererende Ierse ruiter Conor Drain is winnaar geworden van de Grote Prijs van Hardenberg. Drain pakte bij Paard 2014 de winst in de slotrubriek met Zidane. Paard 2014 trok een recordaantal bezoekers.

Drain klopte met een tijd van 30,04 seconde vier eveneens foutloze tegenstanders in de barrage. Peter Olthof kwam met Agossi het dichtst bij hem in de buurt, maar kwam 0,32 seconde te kort. De derde plaats was voor Gerben Morsink met Faithfull (30,61).

Conor Drain ontvangt met Zidan de beker.

Conor Drain ontvangt met Zidan de beker.
©Wilco van Driessen/Facebook

Ook Wiljan Laarakkers met Winston (31,07) en Veronique Morsink met Belina lieten alle balken liggen. Conor Drain was dicht bij een dubbele triomf. Met Wilco B was hij zelfs aanzienlijk rapper dan met Zidane (28,96), maar door de springfout die hij zich permitteerde zat er niet meer dan een zesde plek in. Direct na hem volgde Anne-Liza Makkinga als zevende. Sophie Koppelman reed met Zadkine naar de negende plek.

Het concept van Paard 2014, met sport, shows en een beurs, sloeg ook dit jaar aan. De zevende editie trok volgens de organisatie ruim 21.000 bezoekers. ,,Toch gaan we niet achterover leunen”, zegt voorzitter Jan Roelof Meesters in de Stentor. Hij denkt aan een verdere verbreding van het programma met bijvoorbeeld eventing.

Meesters wil nog wel eens goed naar de concourskalender voor 2015 kijken. Het ontlopen van het ICNN Drachten betekent wellicht dat meer topruiters naar Hardenberg komen. Ook het aantal wedstrijddagen is punt van bespreking. ,,Dit jaar is al een zesde dag toegevoegd om meer deelnemers een startplaats te geven. En nog zijn er wachtlijsten, vooral in de lagere klassen. In overleg met de Evenementenhal gaan we kijken wat er nog meer mogelijk is.”