Tevredenheid over finales jonge springpaarden Wolden Cup

Tevredenheid over finales jonge springpaarden Wolden Cup

25 juli 2014 11:38 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

Veeningen | STEGEN.NET

Aan het eind van de donderdag was er tijdens het CH De Wolden de strijd om de De Wolden Cup voor zowel combinaties met 4-jarige paarden, als voor 5-jarige paarden. Michel Priemis (met Flanagan) en Nynke de Vries (Easter Boy) wonnen.

Albert Voorn beoordeelde de jonge springpaarden.

Albert Voorn beoordeelde de jonge springpaarden tijdens de Wolden Cup.
FOTO: Fred Lubbers

In de ring kwamen vooral ruiters en amazones uit de regio, die zich via voorrondes in De Wijk, Staphorst en Zuidwolde wisten te plaatsen voor de finale in Veeningen. Van iedere groep gingen er 24 combinaties door naar deze finale. Internationaal topruiter Albert Voorn was gevraagd de combinaties te beoordelen op het rijden van de ruiter of amazone en ook beoordeelde hij het springen. Daarbij ontging het kennersoog van de zilveren medaille winnaar van de Olympische Spelen in Sydney in 2000 weinig.

Michel Priemis won het klassement bij de vierjarigen met Flanagan.

Michel Priemis won het klassement bij de vierjarigen met Flanagan.
FOTO: Wolden Cup | Amanda Velt

Bij de combinaties van de 4-jarige paarden was het Shanice Roozeboom die de finale met Formidable (v. Carambole) op haar naam schreef. Ze kreeg een goede beoordeling van Albert Voorn en was ook nog eens succesvol bij het springen.
De overallwinst was evenwel weggelegd voor Michel Priemis die met Flanagan (v. Clinton) het best presteerde over de drie voorrondes en de finale samen. De rubriek werd aangeboden voor Van Benthem diervoeders.

Nynke de Vries won met Easter Boy het klassement bij de 5-jarigen.

Nynke de Vries won met Easter Boy het klassement bij de 5-jarigen.
FOTO: Wolden Cup | Amanda Velt

Het was Nynke de Vries die na de finale van de 5-jarige bijzonder tevreden naar huis ging. Ze won niet alleen deze finale met Easter Boy (v. Presley Boy), maar greep ook de overallwinst. Van Albert Voorn kreeg ze ook een hoge waardering. Ook bij de 5-jarige combinaties was het namelijk Albert Voorn die zijn oordeel velde over de deelnemers en hun paarden. De waardering van Voorn was hoger dan bij de 4-jarigen. ,,Dat komt mede”, aldus Albert Voorn, ,,omdat de paarden al iets meer ervaring hebben. Dan gedraagt de ruiter zich ook wat ontspannender.”

De prijs voor deze rubriek werd aangeboden door Advocatenkantoor Ruis & Veldhuis. Aan het slot van de avond nam Marcel de Boer het woord en hij prees de organisatie van het CH De Wolden dat deze de kans heeft geboden aan ruiters en amazones hun jonge paarden op zo’n fraaie accommodatie en goede bodem te mogen presenteren.Deel dit bericht