Theo Hanzon de beste bij titelstrijd ZZ-zwaar

Theo Hanzon de beste bij titelstrijd ZZ-zwaar

1 maart 2015 19:16 0 Door redactie
Deel dit met je vrienden

blokjeERMELO | STEGEN.NET | KNHS
Met een foutloze en expressieve kür op muziek, die beloond werd met 76,708 procent, veroverde Theo Hanzon uit Schijndel met de merrie Helena vh Goorhof de indoor KNHS-titel in de klasse ZZ-zwaar. Dinja van Liere en Hexagon’s Denzel wisten hun voorsprong niet vast te houden. Ze werden tweede, gevolgd door Mara de Vries en Cuvanck PP op de derde plaats.

Kampioen Theo Hanzon stond na de eerste proef tweede en maakte in de kür zijn achterstand op Dinja van Liere meer dan goed. ,,Ik reed een foutloze kür. Vandaag moest het gebeuren en Helena vh Goorhof luisterde en stond perfect onder controle. Alle belangrijke oefeningen in de proef gingen goed. Ik reed de kür waarmee ik met Zhivago ale eens reserve-kampioen werd in het ZZ-zwaar. Deze muziek past Helena ook heel goed. Het zijn dezelfde type paarden.”

Theo Hanzon met Helena van het Goorhof.

Theo Hanzon won met Helena van het Goorhof de ZZ-zwaar.
KNHS.NL

Voor de tweede plaats gisteren heeft Theo een verklaring. ,,Ik kreeg teveel verzet in de pirouette. Ik wilde vooruit rijden, maar toen zag ik zelfs een achterbeen voorbij komen.”

Chique merrie
Hanzon rijdt de chique merrie Helena vh Goorhof nu een jaar. ,,Ik heb ZZ-zwaar gereden deze winter, omdat de galopseries nog niet helemaal bevestigd waren. Die zitten er nu wel op. Ze krijgt nu even rust en dan gaan we ons richten op de selecties in de Lichte Tour voor het kampioenschap komende zomer.”

Hanzon looft zijn merrie. ,,Helena vh Goorhof is heel sensibel en doet in de ring enorm haar best. Ze is fijn te rijden. Ik rijd haar voor Wim Sneijers van Stoeterij het Goorhof in Retie. We hebben afgesproken dat ik haar drie jaar mag rijden. Het doel is de Grand Prix.”

Zilveren medaille
,,Dit is weer wat ik verwacht had”, zegt een lachende Dinja van Liere met de zilveren medaille om haar nek. ,,Denzel liep vandaag pas zijn eerste Kür op Muziek en daar zaten nog wat foutjes in ook. De overwinning gisteren was gewoon boven verwachting.” Blijdschap was er bij Mara de Vries die met Cuvanck PP het brons veroverde.

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap ZZ-zwaar
1. Theo Hanzon (Schijndel), Helena vh Goorhof (v.Gribaldi), 73,209
2. Dinja van Liere (Goes), Hexagon’s Denzel (v.Hexagon’s Zidane), 70,367
3. Mara de Vries (Poederoijen), Cuvank PP (v.Downtown), 69,759
4. Kirsten Brouwer (Zegveld), Charmingmood (v.Winningmood), 68,039
5. Geert Jan Raateland (’s Gravenzande), Crespo RDH (v.Vivaldi), 67,671