Duitse ruiterbond wil eventing veiliger maken na dood Benjamin Winter

Share
  • 24 april 2015 19:29

door: redactie, 24 april 2015 19:29

blokjeWARENDORF | STEGEN.NET | DPA
De Duitse Reiterliche Vereinigung FN wil de eventing aanzienlijk veiliger maken. Bijna een jaar geleden verongelukte Benjamin Winter bij een wedstrijd in Luhmühlen. De Duitsers steken een kwart miljoen in het veiliger maken van hindernissen. Ook wordt de medische verzorging verbeterd.

Een valpartij tijdens de military van Boekelo in 2014.

Een valpartij tijdens de military van Boekelo in 2014.
RTV OOST

De dood van de 25-jarige Benjamin Winter heeft er voor gezorgd dat de neuzen nu in dezelfde richting staan. ,,De bereidheid om echt dingen te veranderen is nog nooit zo groot geweest”, zegt Dennis Peiler van de Duitse ruiterbond tegen persburo DPA. Een speciale commissie heeft na het ongeluk voorstellen uitgewerkt. De Duitsers voeren die het liefst internationaal in, maar doen het desnoods alleen.

Veiliger hindernissen
Het belangrijkste dat moet veranderen is het veiliger maken van hindernissen. Daar komt 250.000 euro voor beschikbaar. ,,Het doel is dat we intelligente hindernissen krijgen die op het beslissende moment zelf het juiste doen”, aldus Peiler. ,,We willen geen door de lucht vliegende paarden meer.”

Artsen
De Duitse bond wil ook meer en beter gespecialiseerde artsen inzetten op evenementen. Ook gaat de ontwikkeling van airbag veiligheidsvesten door. En verder komt er de verplichting om sectie uit te voeren op paarden die bij een wedstrijd om het leven komen.