Henri Stegeman met Binja vooraan op geslaagd CH Oranjewoud

Henri Stegeman met Binja vooraan op geslaagd CH Oranjewoud

7 juni 2015 19:55 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

KATLIJK | STEGEN.NET
Henri Stegeman won zaterdag met Binja bij het CH Oranjewoud het ZZ-klassiek. Hij klopte in de barrage Anne de Vries met Confidence.

Vrijwilligers van het CH Oranjewoud bespreken de opbouw van het parcours.

Vrijwilligers van het CH Oranjewoud bespreken de opbouw van het parcours.

Voor de verandering was het weer eens geen spelbreker op het evenement, dat mocht rekenen op veel positieve reacties. De springring lag er mooi bij en de sport was goed. Zo vochten vijf kanshebbers het uit in de barrage van het ZZ-klassiek.

In die barrage was Henri Stegeman met afstand de beste. Hij reed een snelle foutloze ronde met Binja (v. Colandro) in 34.33 seconden en dat was goed voor de eerste prijs. Anne de Vries werd met Confidence tweede. Hij had 35.97 seconden nodig.

In het tweede parcours van de ZZ was Folkert Kelderman de beste. Hij wist met Heechhiem’s Cirsina VDM (v. Baloubet du Rouet) Robert Havinga met Bacardi achter zich te laten.

Dressuur
De beste Friese dressuurpaarden streden om de extra prijzen die waren aangeboden door de provincie Fryslân. In de zwaarste klasse won Harmina Holwerda met Franke PJ met ruime voorsprong. In de klasse M was Trea Mulder-Dolsma de beste met Hugo fan de Brinkhof.