Savannah Pieters met Ceasar Drents kampioen in ZZ-licht

Savannah Pieters met Ceasar Drents kampioen in ZZ-licht

9 augustus 2015 12:24 Uit Door Steven Stegen
Deel dit met je vrienden

DE WIJK | STEGEN.NET

De Drentse dressuurtitel in de ZZ-licht ging zaterdag naar Savannah Pieters en Ceasar. Het was voor Pieters haar eerste provinciale titel op dit niveau. In de Z2 was Annemieke Vincourt de beste met Diede Dieni.
Savannah Pieters en Ceasar zijn duidelijk in hun sas met de Drentse titel. Foto: Facebook

Savannah Pieters en Ceasar zijn duidelijk in hun sas met de Drentse titel.
FOTO: FACEBOOK

Voor de afsluitende kür ZZ-licht mochten vier combinaties terug komen. In de gewone proef van vrijdag was Marloes Oldenhuizing ruimschoots de beste. Ze behaalde met O’Marado’s Boris 66,43% en hield daarmee Arie de Best (Brian) en Savannah Pieters achter zich. Deze proef diende puur als selectie en telde niet mee voor de einduitslag.

Niet op z’n gemak
Marloes Oldenhuizing begon daarmee ongewild als favoriet aan de kür, maar het zat haar niet mee in de afsluitende proef op muziek. ,,Hij was totaal niet op zijn gemak op het terrein. De spanning werd hem in de kür echt te veel en ik heb besloten hem uit die situatie te halen en te stoppen”, aldus de amazone uit Leek.

Savannah Pieters reed met Ceasar (v. Vivaldi) een fijne en onbevangen kür, die werd beloond met 66,750%. Ze nam daarmee flink afstand van de concurrentie en nam daarmee de leiding over. ,,Het is ontzettend gaaf om dit mee te maken”, reageert Pieters op Facebook. ,,Wauw, ik ben Drents kampioen! Wat ben ik blij dat ik dit paard mag rijden!”

De tweede plaats ging naar Tatjana Mulder en Codora en Arie de Best eindigde met Brian op de derde plaats.

Geen verschuivingen in de Z2
In de Z2 bracht de kür geen verschuivingen meer in de top van het klassement. Annemieke Vincourt kwam vrijdag in de selectieproef al als winnaar naar voren met de grootramige Diede Dieni (v. Spielberg) en in de kür kwam de amazone uit Veeningen opnieuw aan kop. Vincourt had wel de pech dat haar muziek haperde en niet wilde afspelen. Ze mocht daarom na de ZZ-licht een nieuwe en dus winnende poging doen.

Annemieke Vincourt overlegt omdat haar muziek niet wil afspelen. Foto: Steven Stegen

Annemieke Vincourt overlegt omdat haar muziek niet wil afspelen.
FOTO: STEVEN STEGEN

Frans van den Heuvel pakte de tweede plaats met Belize en Petra Comduur eindigde als derde met Ceramiek.

De Drentse titel in de Z1 ging naar Veronique Roerink met Elvive (v. Tuschinski). In de finale sloeg ze met een score van 67,94% een flink gat richting de concurrentie. Tatjana Mulder pakte met Desperado de tweede plaats met 64,41%. Jane van Meerten eindigde met Aristo als derde.

Angelique en Patricia Hadderingh en in het midden hun trotse moeder Lia.

Angelique en Patricia Hadderingh en in het midden hun trotse moeder Lia.
FOTO: FACEBOOK

In de M2 was er een mooi succes voor de zussen Patricia en Angelique Hadderingh. Patricia werd kampioen met Dirando H en Angelique reservekampioen met Bijoux H.

Lees hier meer over de pony’s bij het Drents kampioenschap.

Lennard de Boer - Bonea Field Kasteelruiters Lisa Hamminga - Dekro's Anigo Maaike ten Hoor - Lemniscaat Rapsodie Manon van der Sluis - Bengel

Drents kampioenschap 2015

Foto's van het Drents kampioenschap 2015 in De Wijk.
Maak sub-album