Olympische paardensport door burocratie mogelijk niet in Brazilië

Share
  • 8 oktober 2015 16:50

door: redactie, 8 oktober 2015 16:50

SÃO PAULO | STEGEN.NET | HANDELSBLATT

De hippische onderdelen van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro vinden mogelijk niet in Brazilië plaats. De Braziliaanse ruiterbond luidt de noodklok. Er is volgens de voorzitter nog veel onduidelijkheid over de invoerregels voor paarden. Dat meldt de Duitse krant Handelsblatt.
De bouw van het mediacentrum in Rio de Janeiro. foto: rio2016

De bouw van het mediacentrum in Rio de Janeiro.
FOTO: RIO2016.COM

Luiz Roberto Giugni van de Brazilaanse ruiterbond is er duidelijk over: ,,Als we eind oktober geen oplossing hebben en niet weten waar we aan toe zijn, dan riskeren we dat de hippische onderdelen niet in ons land plaatsvinden.”

Veterinaire onderzoeken
Volgens Giugni is het Ministerie van Landbouw de boosdoener. Er zou onduidelijkheid zijn over de benodigde veterinaire onderzoeken. De FEI dringt aan op een snelle afwikkeling van deze verplichte veterinaire onderzoeken. De communicatie met het ministerie zou volgens de voorzitter te wensen over laten.

Het is niet onmogelijk om de paardensport tijdens de Olympische Spelen op een andere locatie te verrijden. In 1956 waren de Spelen in Australië, maar de paarden in Stockholm. En in 2008 waren de hippische onderdelen in Hong Kong en niet in Peking.