archief
contact
+31 6 53239630

Indoor Drachten: Marlies van Baalen sterk in kür op muziek

DRACHTEN – Marlies van Baalen imponeerde zondag in de kür op muziek bij Indoor Drachten. De amazone uit Brakel liet met Ratzinger met 76.550% landgenoot Hans Peter Minderhoud met de hengst Glock’s Romanov achter zich.
KNHS-kampioenschap. Marlies van Baalen met Ratzinger. foto: dressuurstal Van Baalen

DRACHTEN | STEGEN.NET | KNHS

Marlies van Baalen imponeerde in de kür op muziek bij Indoor Drachten. De amazone uit Brakel liet met Ratzinger met 76.550% landgenoot Hans Peter Minderhoud met de hengst Glock’s Romanov achter zich.
iNDOOR dRACHTEN Marlies van Baalen met Ratzinger. foto: dressuurstal Van Baalen
Marlies van Baalen was met Ratzinger succesvol bij Indoor Drachten.
DRESSUURSTAL VAN BAALEN

Juryvoorzitter Mariette Sanders-van Gansewinkel: ,,Marlies reed een overtuigende kür met veel allure en gedurfd gereden.” Van Baalen werd eerder in Drachten derde in de Grand Prix. ,,Het was een heel goed weekend”, vatte Marlies het samen. ,,Ik heb met Ratzinger en met Dion Johnson in de Lichte tour vier keer boven de 70 procent gereden. Donderdag reed ik in de Grand Prix al een A-kader score en vandaag in de Kür op Muziek is de hoogste score tot nu toe met Ratzinger. Dit is pas onze zesde wedstrijd op Grand Prix-niveau.”

Over haar proef op muziek was Van Baalen ook te spreken. ,,Ik kon er lekker aan rijden. De overgangen liepen goed.” Ze prijst de kwaliteiten van de nu twaalfjarige ruin. ,,We hebben hem samen met Johan Hinneman, die de eerste jaren van zijn opleiding heeft gedaan. Ik rijd hem vanaf de lichte tour. Ratzinger heeft een fijn karakter en enorme bewegingen. We hebben de laatste tijd hard getraind om meer draagkracht in beweging te krijgen en dat gaat steeds beter.”

Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) reed zijn imponerende hengst Glock’s Romanov naar de tweede plaats (74.425%). De Duitse amazone Nadine Husenbeth legde beslag op de derde plaats met een resultaat van 73.025%.

Lisanne Zoutendijk
Met drie overwinningen bij de Young Riders begonnen Lisanne Zoutendijk (Sint Willebrord) en Kostendrukkers Watteau het jaar goed in Drachten. ,,Ik had het niet verwacht voordat we hier naar toe kwamen. Ik rijd nog maar kort bij de Young Riders en vorige maand in Roosendaal was Watteau erg gespannen. Nu was de spanning weg en kon ik echt aan het rijden van de proef denken.”

Lisanne mag ook nog bij de junioren rijden en kiest bewust voor de Young Riders. ,,Nu bereid ik me hier al vast op voor op de Young Riders proeven. Ik ga met Kostendrukkers Watteau de komende maanden drie observatiewedstrijden richting het EK bij de Young Riders starten. In overleg met Tineke Bartels kunnen we dan kiezen voor welk team we gaan naar het EK, junioren of Young Riders. Bij de junioren rijd ik de merrie Davinia. Zij is pas acht en heeft nog minder ervaring dan Watteau.”

Febe van Zwambagt heerst
,,Beter kan niet”, is de reactie van Febe van Zwambagt. Ze won met FS Las Vegas alle drie de internationale juniorenrubrieken. ,,FS Las Vegas stond er heel fijn aan. De Kür op Muziek was eigenlijk foutloos. Tijdens de eerste dagen slopen er nog wat kleine foutjes in de proeven. Elke dag kregen we er een procentje bij.”

De overwinningen klonken als een klok. De Kür op Muziek werd met 75.125 gewaardeerd, de teamtest met 73.108 en de individuele proef was goed voor 74.298 procent. Naast het eindexamen halen heeft Febe nog een doel dit jaar: ,,Het EK. Dat duurt nog even. Ik probeer de vorm van nu vast te houden en liever nog beter.”

Afgelopen zomer liep Febe het EK mis. ,,Toen waren we in de training bezig met dingen, waardoor de vorm er niet was. Ik denk dat we nu sterker zijn teruggekomen. Thuis helpt mijn moeder me en ik ga een keer in de week trainen bij Tineke Bartels of Emmelie Scholtens. Ik rijd nu al internationale wedstrijden, zodat ik straks tijd heb voor mijn eindexamens. Als ik in mei daarmee klaar ben dan kan ik me gaan richten op het EK.”

Total
27
Shares
gerelateerde berichten
Total
27
Share