archief
contact
+31 6 53239630

Iris Zwienenberg kampioen ZZ-pony’s KNHS, Alice Jakobs fraai derde

ERMELO – Iris Zwienenberg uit Markelo legde tijdens het KNHS-kampioenschap springen pony’s klasse ZZ beslag op de titel. In de barrage was Alice Jakobs uit Emmer-Compascuum de snelste, maar een foutje van Cha Cha Cha deed de Drentse amazone op de derde plaats belanden.
Drents kampioene Alice Jakobs, op de foto met haar trotse opa Jan Robaard, werd fraai derde in de klasse ZZ. foto: Facebook

ERMELO | STEGEN.NET | KNHS
Iris Zwienenberg uit Markelo legde tijdens het KNHS-kampioenschap springen pony’s klasse ZZ beslag op de titel. In de barrage was Alice Jakobs uit Emmer-Compascuum de snelste, maar een foutje van Cha Cha Cha deed de Drentse amazone op de derde plaats belanden.

Titelverdediger Rowen van de Mheen, die uiteindelijk tweede werd, zette als eerste van de vijf barragekandidaten direct een foutloze rit neer en legde de druk bij zijn concurrenten.

Drents kampioene Alice Jakobs, op de foto met haar trotse opa Jan Robaard, werd fraai derde in de klasse ZZ. foto: Facebook
Drents kampioene Alice Jakobs, op de foto met haar trotse opa Jan Robaard, werd fraai derde in de klasse ZZ.
FOTO: FACEBOOK

Zwienenberg: ,,Ik had de barrage van Rowen gezien. Ik stond bij de ring. Ik dacht die gaat wel hard. Zijn pony heeft een veel grotere galop dan mijn pony Black Magic. Ik zag een hapering in een wending van Rowen en dacht daar moet ik hem kunnen pakken. Dat lukte. Gerrit Veenstra en Pam Nieuwenhuis reden nog na mij en ook die pony’s hebben een ruime galop. Het was een hele ontlading toen bleek dat ik gewonnen had.”

Jakobs de snelste
Drents reservekampioene Alice Jakobs was van de vijf kanshebbers in de barrage de snelste. Met de 9-jarige merrie Cha Cha Cha maakte ze een mooie ronde in 31,84 seconden. Daarmee was ze ruim een seconde sneller dan de kampioene, maar helaas maakte de Drentse combinatie onderweg een foutje.

De titel in de klasse Z cat D/E ging naar Pam Nieuwenhuis uit Groessen met Seraja. Ze moest in de barrage afrekenen met zeven concurrenten. Sas Louter pakte zilver, Fleur Holleman maakte het podium met amazones compleet.

Fries kampioen Gerrit Veenstra eindigde verdienstelijk op de vijfde plaats met Tequila Sunrise. Hij was in de barrage veruit de snelste, maar een balkje voorkwam een hogere klassering van de combinatie van de Radboudruiters uit Drachten.

De Z kleine maat (categorie C) werd gewonnen door Esmée Kijk in de Vegte met Captain Jack. De amazone uit Wijhe klopte de Friese amazone Henrica Bakker. De amazone uit Harkema stuurde Moesti naar de tweede plaats.

Uitslag ZZ-pony’s KNHS 2016:

ruiter

pony

tijd

1.

Iris Zwienenberg

Black Magic

0-33.11

2.

Rowen van de Mheen

Quaprice D’astree

0-33.26

3.

Alice Jakobs

Cha Cha Cha

4-31.84

Total
16
Shares
gerelateerde berichten
Total
16
Share