Ponyruiter Marten Luiten uit Winschoten in A-kader: ‘ik ben supertrots’

Ponyruiter Marten Luiten uit Winschoten in A-kader: ‘ik ben supertrots’

28 april 2016 15:59 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

ALMELO | WINSCHOTEN | STEGEN.NET | KNHS
Ponyruiter Marten Luiten is door de KNHS opgenomen in het A-kader. Het jonge talent uit Winschoten heeft dat te danken aan zijn goede prestaties met Goldwin’s Hoeve’s Movie Star.

Marten Luiten meldt op Facebook dat hij ,,supertrots” is. En terecht. Hij is met Goldwin’s Hoeve’s Movie Star in één jaar tijd van de Z1 naar het A-kader gegroeid.

Marten Luiten met Goldwin's Hoeve's Movie Star (archief). Foto: Facebook | Jeanette Drenth

Marten Luiten met Goldwin’s Hoeve’s Movie Star (archief).
FOTO: FACEBOOK | JEANETTE DRENTH

De KNHS heeft na de wedstrijd van afgelopen weekend in Almelo meer combinaties bevorderd. Het gaat in totaal om vijf combinaties:
Anne Meulendijks, lid van het Rabo Talententeam, maakt met MDH Avanti de overstap van het B naar het A-kader in de categorie U25. Zus Lotte Meulendijks promoveert met MDH Ohio bij de Young Riders van het B naar het A-kader. Het A-kader van de junioren is twee combinaties rijker: Esmee Donkers met Chaina en Mercedes Verweij met Wiolita.

Rising star
Marten Luiten is met zijn fraaie vos Movie Star (v. Hagelkruis Valentijn) de rising-star bij de ponyruiters. Vorig jaar september vierden ze hun Hippiade-titel in het Z1, nadat ze elk half jaar daarvoor een KNHS-titel wisten te winnen. Tijdens de Indoorkampioenschappen dit jaar was er zilver in de Z2-klasse.

Hun internationale debuut in Zuidbroek wonnen ze, in Drachten waren ze tweede en bij Outdoor Zeeland reed Marten Movie Star naar de vierde en tweede derde plaatsen. In de Felix Juristen Cup werd in alle drie de wedstrijden boven de 70 procent gescoord. Overtuigende resultaten voor een plek in het A-kader.