Karin Dijkstra met Corstijn winnaar Grote Prijs CH Rouveen

Share
  • 29 mei 2016 14:34

door: Steven Stegen, 29 mei 2016 14:34

Rouveen | STEGEN.NET
De Grote Prijs van het druk bezochte CH Rouveen is zaterdag gewonnen door Karin Dijkstra. De amazone uit Coevorden was acht tegenstanders te snel af met haar paard Corstijn (v. Numero Uno).

Dijkstra kreeg de overwinning niet cadeau. Ze moest in de barrage met negen combinaties afrekenen met grote namen als Albert Zoer, Lennard de Boer en Renate Beuving. Maar als voorlaatste starter wist ze toch de overwinning veilig te stellen.

Karin Dijkstra en Corstijn tijdens de sfeervolle prijsuitreiking van het CH Rouveen. foto: Geert Bouius

Karin Dijkstra en Corstijn tijdens de sfeervolle prijsuitreiking van het CH Rouveen.
FOTO: FACEBOOK | GEERT BOUIUS

Karin vertelt: ,,Ik heb natuurlijk het voordeel van de grote galop van Corstijn. Ik dacht: we gaan er voor, anders heb ik ook niks met al die grote namen. En het lukte!”

Corstijn is een ruin van 9 jaar en het is een flinke reus.

Als veulen gekocht
,,Hij is zeker 1.75, maar waarschijnlijk nog wel groter. Kleine paarden meet je regelmatig, maar dat is bij hem niet nodig. We hebben hem als veulen gekocht. Als twee-jarige had ‘ie al meer dan genoeg maat. Hij mag dan groot zijn, het is wel een bloedpaard, zeker geen mannenpaard.”

Door blessures en de geboorte van haar kinderen was Karin Dijkstra de afgelopen jaren wat minder in beeld dan voorheen. ,,Ik reed wel jonge paarden, maar die werden ook wel snel weer verkocht. Dat gaf me zeker voldoening hoor, maar het is ook leuk om nu eens weer op niveau mee te draaien. Het is de bedoeling om Corstijn eens wat in de 1.40 te gaan rijden. Hij pakt het steeds beter op. Vermogen heeft ‘ie genoeg. Z’n kijkerigheid was wel eens een probleem, maar dat gaat ook steeds beter.”

In de klasse Z pakte Renate Beuving de overwinning, gevolgd door Wilfred Harke. Ook won Beuving het ZZ-klassiek met Enfant.

Bij de tuigpaarden presteerde Harry van Middelaar opvallend goed door drie rubrieken te winnen.