archief
contact
+31 6 53239630

Nederlands ponyteam tweede in landenwedstrijd Wierden

WIERDEN – De Nederlandse ponyruiters zijn tweede geworden in de landenwedstrijd in Wierden achter het Italiaanse ponyteam. Op zich een goede prestatie en bondscoach Edwin Hoogenraat is tevreden. ,,Maar met iets meer geluk had er meer in gezeten.”
De Nederlandse pony-equipe werd tweede in de landenwedstrijd Wierden.
De Nederlandse pony-equipe werd tweede in de landenwedstrijd Wierden. FOTO: FOTOTRAILER
WIERDEN | WENDY SCHOLTEN
De Nederlandse ponyruiters zijn tweede geworden in de landenwedstrijd in Wierden achter het Italiaanse ponyteam. Op zich een goede prestatie en bondscoach Edwin Hoogenraat is tevreden.

Toch zegt Hoogenraat: ,,Maar met een beetje meer geluk had er meer ingezeten. We kregen een paar fouten die we eigenlijk niet verdiend hadden.”

De Nederlandse pony-equipe werd tweede in de landenwedstrijd Wierden.
De Nederlandse pony-equipe werd tweede in de landenwedstrijd Wierden.
FOTO: FOTOTRAILER

Zowel Charlotte Kuijpers met Kosmo van Orchid’s, Paris Morssinkhof met Carrick en Elize van de Mheen met Ensilla kregen in beide omlopen een balk. Rowen van de Mheen zette met Quaprice d’Astree een nulronde neer en hoefde in de tweede manche niet meer van start omdat het zilver al binnen was.

Moeilijke wedstrijd
,,Het was een moeilijke landenwedstrijd. Echt hoog, maar al onze pony’s sprongen er super simpel overheen. Waar ik ook blij mee was is de manier waarop er gereden werd. Ze reden met rust en overzicht. We hadden nu wat minder geluk hier en daar. Ik hoop dat we dat dan ook maar meteen gehad hebben”, lacht Edwin Hoogenraat.

Hetzelfde team komt volgende week in Hagen van start en dan komt Iris Zwienenberg met Bora Bora in het team. ,,Als het daar goed gaat, ga ik met deze vijf rustig verder trainen richting het EK. Ik zeg niet dat ze al zeker zijn van het EK, maar ze hebben op dit moment wel het meeste vertrouwen. We zijn op de goede weg denk ik en hebben de rijerij goed voor elkaar.”

Italië, dat de laatste jaren veel geïnvesteerd heeft in goede pony’s en paarden, pakte de overwinning in deze Rabobank NW Twente Prijs met veel overtuiging. Hoewel één amazone in beide manches werd uitgebeld, werd er in de eerste manche niet één fout gemaakt door haar teamgenoten. Uiteindelijk liepen ze twaalf strafpunten op, acht minder dan Nederland. Duitsland werd derde met 28 strafpunten.

Total
1
Shares
0 deel
0 deel
1 deel
0 Tweet
0 deel