Dochters van Casall en Davino VOD kampioen op Centrale Keuring Overijssel

Dochters van Casall en Davino VOD kampioen op Centrale Keuring Overijssel

7 juli 2016 15:32 Uit

Door Willem Pfeiffer
 
Leestijd: 2 minuten

GEESTEREN | STEGEN.NET

Het hoofdterrein van het CSI Twente was woensdag het domein voor de Centrale Keuring van de afdeling Overijssel van het KWPN. Bij de springpaarden werd de kampioenskeuring een prooi voor Elin (v. Casall x Corland van B. Wezenberg.
Centrale Keuring Overijssel. De familie Nekeman bij hun dressuurkampioene Ice Princess STH.

De familie Nekeman bij hun dressuurkampioene Ice Princess STH.
FOTO: KWPN OVERIJSSEL

De reservetitel ging naar Florendence WV (v. Wizzerd x Silverstone) van de combinatie Wessels en Vetker. Kampioene dressuur werd Ice Princess STH (v. Davino VOD x Furst Heinrich van Nekeman en Nekeman en werd Efony SMH (v. Zhivago x Prestige van K. de Boer en Mac Fadyen) gekozen tot nummer twee.

Jonge springpaarden
De bruine ruin Genua HBC (v. Cantos) was woensdag onder zijn ruiter Nick van den Broek uiteindelijk de sterkste vijfjarige in de altijd populaire rubrieken voor jonge springpaarden bij het CSI Twente. Na een foutloze beslissende omloop bleef Genua in 42,70 seconden zijn naaste concurrent, vosmerrie Gentle met Ivo Busscher (v. Baltic VDL in 43,42), in de strijd om de Watermolen Prijs ruim zeventiende seconde voor. De bruine hengst Go Eldor (v. Zirocco Blue) was met Geert Jan Boer in 45,95 seconde goed voor de derde plek.

De snelle en gemakkelijk springende schimmelmerrie Hallo Lady (v. Cassini Gold x Cavalier verschalkte met in het zadel Enola Mulder favoriet Zoi Snels op de bruine hengst Chapeau Tn (v. Clearway x Quintero) bij de vierjarige paarden. Het verschil tussen de toppers van de strijd om de Ushi Cup was minimaal: 25,3 om 25,2 punt. Hier was de derde plek voor de bruine merrie Happynes, die met Tom Brinkman precies 25 punten verzamelde.

Pavo Cup dressuur
In de strijd om de Pavo Cup dressuur reed de bruine merrie Jolene (v. Jazz xPref x Fidertanx) onder het zadel van Rom Vermunt met 81 punten naar de winst .De donkerbruine hengst Game Boy STH (v. Andretti x Lennard) volgde op twee punten met amazone Micky Snijder , terwijl de donkerbruine hengst Gerlandos RE ( v. Furst Romancier) met Vai Bruntink de derde positie opeiste (78).

Hilton (v. Carlton Hill x Jazz Pref) overtuigde de juryleden met amazone Vai Bruntink veruit het meest bij de vierjarigen. De combinatie werd beloond met 82 punten. De bruine hengst Haciendo (v. Bretton Woods x Kansas C) eindigde met Rom Vermunt als tweede (78) en de vosruin Havanna van de C (v. Jazz Pref x Vincent) bleek met Denise Nekeman goed voor de derde stek (77).

Drie oud-winnaars in actie
Het CSI Twente wordt donderdag voortgezet met onder meer de eerste rubriek voor de internationale springruiters van het CS! 3. Daarin komen met Lars Nieberg, Gianni Govoni en James Paterson Robinson onder anderen drie oud-winnaars van de Grote Prijs van Twente op het Erve Maathuis in actie.

Ze krijgen de oppositie te verduren van ruiters als de Ier Denis Lynch, de Belg Pieter Devos, de Duitsers Holger Hetzel, Christian Kukuk en Jörg Naeve, de Oostenrijkse Julia Kayser, de Engelsman William Funnell en de voor Oekraine startende Cassio Rivetti. Voor Nederland komen onder anderen nationaal kampioen Frank Schuttert, Albert Zoer, Leon en Sanne Thijssen en de regionale toppers Gert-Jan Bruggink, Gerben Morsink, Robert Vos, Kirsten Rikkert en Remco Been in actie.