Renate Beuving wint met Berona de Derby van Drenthe

Share
  • 3 juli 2016 19:22

door: Steven Stegen, 3 juli 2016 19:22

GROLLOO | STEGEN.NET

Renate Beuving heeft tijdens de geslaagde tweede editie van Hippisch Holtrijk de Derby van Drenthe gewonnen. De amazone uit Odoorn klopte met haar toppaard Berona in de barrage twee tegenstanders uit eigen provincie.
Hippisch Holtrijk. Renate Beuving rijdt Berona naar de overwinning in de Derby van Drenthe.
Renate Beuving rijdt Berona naar de overwinning in de Derby van Drenthe.
FOTO: STEVEN STEGEN

De afsluitende Derby van Drenthe, gebouwd door Willem Schepers en zijn ploeg, bleek een pittige opgave. Van de 19 deelnemers in de gecombineerde Z/ZZ wisten slechts drie deelnemers het traject met 27 sprongen foutloos af te leggen.

Een aantal ruiters was wel dicht bij een foutloos resultaat, maar regelmatig rolde dan toch net die ene balk, vaak op een doorsnee hindernis.

Nicole Eggens Amie d'Or Derby van Drenthe
Nicole Eggens werd met Amie d’Or fraai tweede in de Derby van Drenthe.
FOTO: STEVEN STEGEN

Dat was bijvoorbeeld bij Lennard de Boer het geval met de 6-jarige Fabalia, die heel fijn en dapper sprong, maar op de normale dubbel een foutje maakte. Met VDL Edgar M was Lennard de Boer ook goed op weg, maar hij gaf op nadat de Arezzo-nazaat geen trek bleek te hebben in de Ierse wal.

Drie Drentse amazones
Drie Drentse amazones streden uiteindelijk in de barrage om de hoofdprijs van duizend euro. Nicole Eggens uit Mantinge startte als eerste. Ze reed met Amie d’Or opnieuw foutloos, maar haar tijd van 39.20 was niet scherp genoeg. Dat bewees Renate Beuving met Berona. Zij klaarde de rit ook foutloos in 39.09.

Marlies Pepping - Downing Street
Marlies Pepping was met Downing Street de snelste, maar ze maakte een fout in de barrage en werd derde.
FOTO: STEVEN STEGEN

Marlies Pepping was de laatste kanshebber. De 18-jarige amazone uit Zweeloo heeft in Downing Street een klein, maar heel rap paard. Ze bleek inderdaad sneller, maar maakte wel een fout en belandde daarmee op de derde plaats.

Winnares Renate Beuving was blij met de overwinning. ,,Ik begon goed, maar ik raakte in de barrage het ritme een beetje kwijt. Op de laatste sprong hadden we een beetje geluk. Al met al was het super. Ik won vrijdag de eerste wedstrijd en nu dus ook de laatste, mooier kan het niet.”

Uitslag Derby van Drenthe 2016

 ruiterpaardstrpnt
1Renate BeuvingBerona
v. Quick Diamond
0-39.09
2Nicole EggensAmie d’Or
v. Kigali
0-39.20
3Marlies PeppingDowning Street
v. Cantos
4-34.95