Ligt de toekomst van het Drents kampioenschap op gras of op zand?

  • 15 augustus 2016 14:06
door: Steven Stegen, 15 augustus 2016 14:06

De Wijk | STEGEN.NET

Na een modderig Drents kampioenschap vol improvisatie was het te verwachten: de roep om de jaarlijkse titelstrijd voortaan op een zandbodem te verrijden wordt alsmaar luider. Maar voorzitter Klaas Brouwer van de regio Drenthe is nog niet zo ver.
Drents kampioenschap. Van het inspringterrein in De Wijk bleef maar weinig heel. foto: Steven Stegen

Van het inspringterrein in De Wijk bleef maar weinig heel.
FOTO: Steven Stegen

Het zat de organisatie in de aanloop naar het Drents kampioenschap niet mee. Talloze buien teisterden het royale wedstrijdterrein bij landgoed Dickninge. Al snel werd duidelijk dat er geïmproviseerd zou moeten worden.

,,We hebben steeds goed gekeken naar wat we konden doen en konden aanpassen”, vertelt voorzitter Klaas Brouwer. ,,Je houdt rekening met het verschuiven van hindernissen en banen. Maar dat het zo erg zou worden, dat hadden we niet verwacht.”

Mooie oplossing
Voor de dressuur werd een mooie oplossing gevonden. Met wat aanpassingen kon het programma worden afgewerkt op de prachtige privélocatie van de familie Van der Sluis, aan de overkant van het wedstrijdterrein.

Voorzitter Klaas Brouwer van de KNHS regio Drenthe. foto: Steven Stegen

Voorzitter Klaas Brouwer van de KNHS regio Drenthe.
FOTO: Steven Stegen

De springruiters hadden dat geluk niet en moesten er in de twee modderige springringen het beste van zien te maken. En dat lukte ook zeker, want er werd absoluut niet slecht gesprongen.

Door op gras?
Het Drents kampioenschap is nu tien keer in De Wijk verreden. Misschien een logisch moment om over de toekomst van het evenement na te denken. En over de vraag of rijden op gras nog wel van deze tijd is, ook gezien de nabijheid van het weerbestendige wedstrijdterrein van Jan Broek in Veeningen. Brouwer is daar duidelijk over: ,,Wat mij betreft blijven we het kampioenschap op gras verrijden. Dat geeft toch wat extra charme.”

Brouwer geeft ook aan erg blij te zijn met het terrein in De Wijk en de vele hulp van de rijverenigingen Staphorst en Viribus Unitis en de ponyclubs VVV en de Reestruitertjes. Hij verwacht dat ook volgend jaar de titelstrijd in De Wijk zal zijn. ,,Maar dat wil niet zeggen dat we niet open staan voor betere alternatieven. Alleen hebben die zich niet bij ons gemeld”, aldus de voorzitter.

[socialpoll id=”2381407″]